Πρόταση ΛΑΕ προς την Πολιτεία για τον Μανώλη Γλέζο: «Ορκος τιμής η συνέχιση του αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

O Μανώλης Γλέζος.

Αν και θα είναι «μοναχικός» ο αποχαιρετισμός στον Μανώλη Γλέζο, λόγω της πανδημίας, συναγωνιστές του σε πολιτικούς αγώνες καλούν την Πολιτεία να τον τιμήσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Πρόταση –επιστολή για ελάχιστο φόρο τιμής στον πρώτο παρτιζάνο της χώρας, στον άνθρωπο που στα 19 του χρόνια κατέβασε, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη σβάστικα από την Ακρόπολη, απέστειλε στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας η Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους τα στελέχη της ΛΑΕ, με δεδομένη τη μεγάλη υγειονομική απειλή που ζούμε, επιβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο να κηρυχτεί εθνικό πένθος την Τετάρτη (1.4.2020) και να δοθεί από όλους όρκος τιμής «ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα του για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών προς τη χώρα μας».

Η επιστολή - πρόταση της Π.Γ.της ΛΑΕ «για να αποτίσει η πατρίδα μας ελάχιστο φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο» είναι η εξής:

«Προς την αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προς τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος Προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Προς τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών Προς την κ. Πρόεδρο και τους κ. Προέδρους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Θέλουμε κατ αρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας, για την απόφαση της Βουλής και της κυβέρνησης να γίνει η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, αυτού του Μεγάλου Έλληνα, του μεγάλου αγωνιστή, πρώην Βουλευτή και Ευρωβουλευτή και συντρόφου μας, Δημοσία Δαπάνη. Έχουμε τη γνώμη όμως ότι για τον Πρώτο Παρτιζάνο της χώρας μας, για τον Άνθρωπο που 19 ετών κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη μαζί με τον Λάκη Σάντα και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τη τελευταία στιγμή για την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να τον τιμήσει όπως του αξίζει. Με δεδομένη τη μεγάλη υγειονομική απειλή που ζούμε, επιβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο : Να κηρυχτεί αύριο εθνικό πένθος και να δώσουμε όλοι όρκο τιμής ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα του για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών προς τη χώρα μας Με εκτίμηση Η Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας Αθήνα 31-3-2020»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.