Πρόταση στη ΔΕΗ από τον Όμιλο Μυτιληναίου να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου

Πρόταση στη ΔΕΗ από τον Όμιλο Μυτιληναίου να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου

Πρόταση στη ΔΕΗ, προκειμένου να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου, απηύθυνε ο όμιλος Μυτιληναίου.

Πρόκειται για μία μονάδα που με βάση τα σημερινά στοιχεία έχει χρόνο ζωής περίπου 10 μήνες, με το μέλλον να είναι αβέβαιο τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για τους 1000 εργαζόμενους που απασχολεί. Λίγες μέρες πριν ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ε. Μυτιληναίος μιλώντας σε αναλυτές είχε προϊδεάσει για τις τρεις μεγάλες επενδυτικές κινήσεις στην ενέργεια. Όπως εξηγούν πηγές στον όμιλο, η πρόταση της Μυτιληναίος δεν δίνει απλώς παράταση στο Αμύνταιο, αλλά μια βαθιά ανάσα στην ίδια τη ΔΕΗ, αφού θα μπορεί να κρατήσει ένα περιουσιακό της στοιχείο, και μάλιστα αναβαθμισμένο, μεγιστοποιώντας έτσι την πραγματική της αξία. Ταυτόχρονα, θα μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή τηλεθέρμανσης στην ευρύτερη περιοχή, ικανοποιώντας τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ θα είναι απαλλαγμένη από αυτό το βάρος και θα μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της στη μεταλιγνιτική εποχή, έχοντας στη φαρέτρα της περιουσιακά στοιχεία με προστιθέμενη αξία, αφού η ανακαινισμένη μονάδα θα μπορεί να διεκδικήσει και πολύτιμα κεφάλαια μέσω ΑΔΙ.

Εξειδικεύοντας την πρότασή της η Μυτιληναίος πρότεινε – χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί απαραίτητο όρο της συμφωνίας – να αναλάβει ο Τομέας Έργων EPC (METKA) της εταιρείας την αναβάθμιση, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στην κατασκευή παρόμοιων έργων.

Ταυτόχρονα, η Μυτιληναίος έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στο σύνολο της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας, να συμβάλουν στο εγχείρημα και να αποδείξουν εμπράκτως τη στήριξή τους στην διατήρηση της ανταγωνιστικής θέσης της ΔΕΗ, που έχει συνεισφέρει πολλά εδώ και δεκαετίες στον κλάδο.

Από την πλευρά της η βιομηχανία διεκδικεί μακροχρόνια διμερή συμβόλαια, που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική και ζωτικό χώρο για νέες επενδύσεις, συμβάλλοντας έτσι και στην ανόρθωση της εθνικής οικονομίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter