Πρόταση δυσπιστίας: Με επιστολική ψήφο στήριξε ο Χατζηδάκης τον ωτακουστή του

Πρόταση δυσπιστίας: Με επιστολική ψήφο στήριξε ο Χατζηδάκης τον ωτακουστή του

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 12 βουλευτές δεν παρέστησαν σήμερα στη Βουλή για την ομιλία του αρχηγού τους και την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την απουσία του Κωστή Χατζηδάκη ωστόσο να προκαλεί τα περισσότερα ερωτηματικά.

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής έλαμψαν διά της απουσίας τους κατά τη μεσημεριανή ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αφού και οι δύο απουσίασαν. Για τον πρώτο είχε ήδη γίνει διαρροή στον φιλοκυβερνητικό Τύπο πως «τον ταλαιπωρεί μία ίωση», ενώ και η απουσία του δεύτερου, μάλλον είναι εξίσου… ιοβόλα. Πάντως, το «αδιανόητο» που επικαλούνταν στις παρεμβάσεις τους για τις υποκλοπές έμεινε ορφανό.

Ωστόσο, το γεγονός πως μεταξύ των επιστολικών ψήφων ήταν και αυτή του Κωστή Χατζηδάκη, του ενός δηλαδή από τα έξι πρόσωπα για τα οποία -ουσιαστικά- σήμερα ομολόγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης πως η ΕΥΠ της εποπτείας του παρακολουθούσε, μαζί με τον στρατηγό Φλώρο και άλλους στρατιωτικούς, εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην περίπτωση του υπουργού Εργασίας δεν είχε γίνει ούτε σχετική προαναγγελία, ούτε έστω μια δικαιολογία.

Στα κυβερνητικά όργανα κάθισαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη οι Παναγιώτης Πικραμμένος, Νότης Μηταράκης, Μίνα Γκάγκα, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Στυλιανίδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Γιάννης Τσακίρης, Γιάννης Μπρατάκος, Νίκος Χαρδαλιάς, Γιώργος Γεραπετρίτης, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Αμυράς, Κώστας Σκρέκας και Άκης Σκέρτσος.

Την ίδια ώρα, στα έδρανα της κοινοβουλευτικής ομάδας κάθονταν υπουργοί όπως οι Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Τσιάρας, Γιάννης Οικονόμου, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Σοφία Βούλτεψη.

Κωστής Χατζηδάκης όμως δεν υπήρχε ούτε στα βουλευτικά, ούτε στα υπουργικά έδρανα. Γιατί απουσίαζε; Δεν μπορούσε να ακούει εκείνον που τον άκουγε;

Για την ιστορία, εκτός των Κ. Χατζηδάκη, Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή πάντως, επιπλέον εννέα άτομα επέλεξαν να απέχουν και να ψηφίσουν δι’ επιστολής. Αυτοί είναι ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας, καθώς και οι βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Καραγκούνης, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κώστας Κυρανάκης και Μανούσος Βολουδάκης.

Σημειώνεται πως τόσο ο Θ. Ρουσόπουλος έχει τονίσει πως χρειάζονται απαντήσεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όσο και ο Κ. Τζαβάρας που έχει πάρει γνωστή θέση απέναντι από την κυβέρνηση για την επίκληση του απορρήτου.  Συνολικά, 40 βουλευτές από όλα τα κόμματα απουσίασαν και ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Όμως σίγουρα δεν είναι το ίδιο όταν είσαι το θύμα των παρακολουθήσεων, ή όταν από τα Ανώγεια έχεις ζητήσεις κάθαρση.

Αναλυτικά από τα υπόλοιπα κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Γιώτα Πούλου, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Τάνια Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Άννα Βαγενά και Γιώργος Παπαηλιού. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν οι Αχμέτ Ιλχάν, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Καμίνης. Από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, από το ΜέΡΑ25 οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτωνας Αρσένης, Κλέονας Γρηγοριάδης και Γιώργος Λογιάδης, από την Ελληνική Λύση οι Κυριάκος Βελόπουλος, Κώστας Μπούμπας και Δημήτρης Βαγενάς, και από τους ανεξάρτητους ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter