Πρόταση δυσπιστίας: Ο Τσίπρας έθεσε στο επίκεντρο του σκανδάλου την «ανέλεγκτη» Βλάχου

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Τσίπρας έθεσε στο επίκεντρο του σκανδάλου την «ανέλεγκτη» Βλάχου

Πριν ανακοινώσει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής τη συμβολή της αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, στο πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο πιστοποιήθηκε πλήρως μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης: Η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου είναι μέρος ρυπαρού δικτύου, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

«Η κ. Βλάχου, που στην Επιτροπή Θεσμών μας είπε ότι έχει και αυτή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης νόμιζε ότι έχει, ανέλεγκτη κρίση. Και ότι ακόμη και τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν θεωρούσε ύποπτη θα παρακολουθούσε. Η κ. Βλάχου, λοιπόν, που έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις, ήταν κι αυτή μέλος του ρυπαρού δικτύου; Και αν ναι γιατί βρίσκεται ακόμη στη θέση της;» αναρωτήθηκε και ξεκαθάρισε:

«Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατ΄ εξακολούθηση κατάχρηση εξουσίας βρίσκεται ακόμη στην κρίσιμη αυτή θέση και ενώ έχω επισήμως ζητήσει την απομάκρυνσή της; Προφανώς, γιατί πράγματι είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής του εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την εισαγγελέα με το… βαρύ βιογραφικό στον πυρήνα της λειτουργίας του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την εποπτεία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ως εκ τούτου, προκύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβερνητική πλειοψηφία και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης:

Η «ανέλεγκτη» κ. Βλάχου, η οποία υπέγραφε σωρηδόν τις διατάξεις για άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας, είχε στα χέρια της στοιχεία που δικαιολογούσαν την υπογραφή της; Αν ναι, πώς εξηγείται ότι οι θεματοφύλακες της εθνικής ασφάλειας κρίθηκαν επικίνδυνοι για τη διασφάλισή της; Αν όχι, μήπως η κ. Βλάχου προέβη σε σκαστές παρανομίες; Επίσης, οι παρακολουθούμενοι γιατί σιωπούν και παρατηρούν στωικά τον απόλυτο ευτελισμό τους; Και τέλος, μήπως η κ. Βλάχου ήταν ο φερετζές νομιμότητας του παράκεντρου με έδρα την Ηρώδου Αττικού;

Αναμένουμε τις απαντήσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter