Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ (LIVE)

Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ (LIVE)

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη του «Βήματος» για την κυβερνητική μονταζιέρα των Τεμπών και την πρόθεση κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που απαιτεί τη σύμπραξη κι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για να πάρει σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

«Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση» εξηγούν οι πηγές και προσθέτουν αναφορικά με τον Περισσό που απ΄ ό,τι φαίνεται θα υπερψηφίσει την πρόταση, αλλά δεν θα τη συνυπογράψει: «Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα».

Σβήνουν, γράφουν

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Ανδρουλάκη – Φάμελλου διεξήχθη προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συναποφασιστούν τυχόν προσθήκες ή αφαιρέσεις επί της πρότασης που συνέταξε το ΠΑΣΟΚ.

Τα βασικά σημεία

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, στο κείμενο της πρότασης περιλαμβάνεται εκτενή αναφορά τόσο στο έγκλημα των Τεμπών όσο και στο πολιτικό έγκλημα της συγκάλυψής του. Επιπλέον, επισημαίνεται το μπάζωμα και η αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, κάτι που δεν τέθηκε στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Στηλιτεύονται δε οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Εξεταστική – «παρωδία» μέσω της μη κλήσης κομβικών μαρτύρων, ενώ καυτηριάζεται το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο φορτώνει όλες τις ευθύνες στον σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζεται η πρόσφατη αποκάλυψη του «Βήματος» για το χαλκευμένο ηχητικό που διέρρευσε την επομένη της τραγωδίας και υπενθυμίζεται η απόρριψη της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής με βάση το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα για τη σύμβαση 717.

Παράλληλα, ειδική μνεία γίνεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις επιθέσεις στην ΑΔΑΕ, το «Μισέλ – Gate», αλλά και η εντεινόμενη ακρίβεια και το σημαντικό πλήγμα στο κοινωνικό κράτος και συγκεκριμένα στο ΕΣΥ και τη δημόσια Παιδεία.

Επίκειται νέα επικοινωνία

Στα επόμενα λεπτά επίκειται νέα επικοινωνία ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να συμπληρωθούν τυχόν σημεία που κρίνεται ότι λείπουν. Ως εκ τούτου, η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει 85 υπογραφές, ξεπερνώντας τον απαιτούμενο αριθμό 50.

Η πλειοψηφία αναμένεται να σηκώσει το γάντι στην Ολομέλεια δια του Μάκη Βορίδη, με τη συζήτηση να ξεκινά αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης στις 15:00. Όπως έχει διευκρινιστεί μέσω κυβερνητικών διαρροών, η συμπολίτευση δεν θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για να «καεί» η δυνατότητα της μειοψηφίας να καταθέσει ανάλογο αίτημα πριν τις ευρωεκλογές.

Δείτε επίσης:

Επικοινωνία Ανδρουλάκη με Φάμελλο, Κωνσταντοπούλου και Χαρίτση για την πρόταση δυσπιστίας

Επιμένει ο Κασσελάκης για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές: «Το παρακράτος λειτουργεί σε βάρος της ελευθερίας των πολιτών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter