Πρόταση του Έλον Μασκ για εξαγορά του Twitter έναντι 41,39 δισ. δολαρίων

Πρόταση του Έλον Μασκ για εξαγορά του Twitter έναντι 41,39 δισ. δολαρίων

Λίγες ημέρες αφότου απέκτησε το 9,2% της Twitter Ιnc. ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατέθεσε την Πέμπτη πρόταση εξαγοράς της εταιρίας έναντι  41,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων (δηλαδή 54,2 δολαρίων τη μετοχή), σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές η προσφορά συνοδεύεται από την διακηρυγμένη πρόθεση του Μασκ να αποσύρει από το χρηματιστήριο τον τεχνολογικό κολοσσό ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει όσα θέλει σε περιβάλλον δημόσιας αγοράς. «Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε ιδιωτική εταιρεία», συμπλήρωσε ο Μασκ.

Η είδηση, που ενθουσίασε τον επενδυτικό κόσμο, καθώς η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 12% είναι κατά τον ίδιο τον μεγιστάνα «η καλύτερη και τελευταία προσφορά» που πρόκειται να υποβάλει ο ίδιος, ενώ παράλληλα διευκρινίζει πως αν η προσφορά του δεν γίνει δεκτή θα επανεξετάσει την θέση του ως μετόχου.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter