Πρόταση μομφής: Στόχος του Αλέξη Τσίπρα η πτώση του καθεστώτος Μητσοτάκη

Πρόταση μομφής: Στόχος του Αλέξη Τσίπρα η πτώση του καθεστώτος Μητσοτάκη

Η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η οποία ξεκινά σήμερα Παρασκευή στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχει ως στόχο την οριστική πτώση του «καθεστώτος Μητσοτάκη» και εντάσσεται σε μία συνολικότερη στρατηγική δυναμικών κινήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού με τη διατύπωση του αιτήματος για εκλογές που επίσης αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αυτό σημειώνουν με νόημα πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογώντας παράλληλα βήμα βήμα τα οφέλη από την κίνηση αυτή αλλά και την τριήμερη συζήτηση που θα ακολουθήσει:

Καταρχάς λένε, αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση σε μία χρονική συγκυρία πλήρους αποδιοργάνωσης του επιτελικού κράτους, όπως φάνηκε από το πρωταφανές χάος και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού που προκάλεσε η προαναγγελθείσα κακοκαιρία.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, την ώρα που αυτά έχουν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών. Την ώρα που 4 μέρες μετά τον χιονιά ακόμα υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση, ενώ χιλιάδες πολίτες σε βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής ακόμα δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε δίδυμο κλοιό της πανδημίας και της κρίσης ακρίβειας.

Επιπροσθέτως, θα αναγκαστεί ο πρωθυπουργός για τρεις μέρες να υπερασπίζεται αυτούς που αρνήθηκε να αποπέμψει, αφού η μισή συγγνώμη που διατύπωσε στο υπουργικό συμβούλιο ήταν προσχηματική για να βγει από τη δύσκολη θέση και κενή περιεχομένου και δεν συνοδεύθηκε από καμία απολύτως παραίτηση ή αποπομπή των υπουργών που τα έκαναν θάλασσα. Έτσι θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μικρό χρονικό διάστημα να επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με κάποιον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αφού θα τους έχει υπερασπιστεί.

Επίσης, αναγκάζει τους υπουργούς που δια της απουσίας τους από το δημόσιο διάλογο προσπαθούν «να βγάλουν έξω την ουρά τους» από την ανάληψη των ευθυνών, να ταυτιστούν με το Μαξίμου και να υπερασπιστούν επιλογές όπως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, στον οποίον σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις αποδίδουν μεγάλες ευθύνες.

Πέρα από το καιρικό, την πανδημία και την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τον κ. Μητσοτάκη στη δυσχερή θέση να τοποθρρτηθεί για τις απίστευτες αποκαλύψεις σήψης της υπόδικης τηλεπερσόνας και οι οποίες έχουν περάσει αβρόχοις ποσίν εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της κακοκαιρίας. Να πει λοιπόν ποια η σχέση του ίδιου και των στενότατων συνεργατών του με τον υπόκοσμο και αν θα κάνει κάτι για αυτό.

Σε ό,τι αφορά στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης θα έρθουν αναγκαστικά προ των ευθυνών τους. Στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης δεν χωρούν ναι μεν αλλά, ούτε ίσες αποστάσεις. Στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή όλοι θα κληθούν να βάλουν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων: Θέλουν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ή η κριτική τους εξαντλείται σε αόριστες ανακοινώσεις χωρίς διά ταύτα; Και φυσικά η ΝΔ θα βρεθεί σε απόλυτη κοινοβουλευτική απομόνωση, καθώς θα δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τρεις ημέρες, την ώρα που η φθορά της εντείνεται ραγδαία σε κοινωνικό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter