Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό «μπλόκο» νεοναζί και χρυσαυγιτών

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό «μπλόκο» νεοναζί και χρυσαυγιτών

Δική του, ξεχωριστή νομοθετική πρόταση, αναμένεται να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον αποκλεισμό των νεοναζί και καταδικασμένων χρυσαυγιτών, ορμώμενος από το γεγονός πως ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολιτική δράση.

Η νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βασίζεται σε δύο καίρια σημεία, ούτως ώστε να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, καθώς η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την κυβέρνηση εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, αλλά και παράλληλα να αφορά ξεκάθαρα τους νεοναζί και να μην ανοίγει «κερκόπορτα» για εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης έχει, εδώ και τρία χρόνια, ανενόχλητη πολιτική δράση μέσα από τη φυλακή, συγκροτώντας τους οπαδούς του, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι με την πρόταση του κόμματος, υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter