Πρωταθλήτρια σε νέες μολύνσεις κορονοϊού η Ευρώπη

Πρωταθλήτρια σε νέες μολύνσεις κορονοϊού η Ευρώπη

Πρωταθλήτρια σε κρούσματα η Ευρώπη, καθώς καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον κόσμο με 2.901.073 τις τελευταίες επτά ημέρες (55% του συνόλου παγκοσμίως).

Παράλληλα, σημειώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων, με 24.287 νεκρούς να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα (53% του συνόλου), ενώ ακολουθούν ΗΠΑ και Καναδάς (10.269, 22%).

Η Νορβηγία από την πλευρά της ανακοίνωσε πως η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είναι στο εξής η επικρατούσα στην πρωτεύουσα, Όσλο.

Η Δανία και η Ισλανδία ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα, νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως το κύμα των μολύνσεων που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή του στις δύο χώρες.

Στη Δανία, ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκαν μέσα σε 24 ώρες έφθασε μια νέα κορυφή με 16.164 θετικά τεστ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 15.000 από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ ξεπέρασε το 12%, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα των 5,8 εκατ. κατοίκων, που αποφάσισε στα μέσα Δεκεμβρίου να ‘κλείσει’ την πολιτισμική ζωή και να συντομεύσει τα ωράρια λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων.

Η Δανία πάντως, συνιστά μία από τις χώρες με τον καλύτερο εξοπλισμό για την αλληλούχηση των παραλλαγών, είχε ανακοινώσει πριν από τα Χριστούγεννά πως η Όμικρον είναι στο εξής κυρίαρχη στη χώρα.

Οι νοσηλείες εξακολουθούν να αυξάνονται, με 608 ασθενείς να νοσηλεύονται με Covid-19, αλλά παραμένουν μακράν του ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο (964), λόγω κυρίως της προστατευτικής επίδρασης των εμβολίων, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται επίσης με αργό ρυθμό (+7 μέσα σε 24 ώρες).

Στην Ισλανδία, η οποία όπως και η Δανία ήταν πριν από το κύμα της Όμικρον μεταξύ των χωρών στην Ευρώπη με τις λιγότερες μολύνσεις Covid ανάλογα με τον πληθυσμό τους, 672 μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα μέσα σε 24 ώρες, ένα ρεκόρ.

Κατά το κύμα του φθινοπώρου 2020, η κορυφή δεν ξεπέρασε τις εκατό μολύνσεις ημερησίως, και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το όριο των 200 μολύνσεων την ημέρα δεν είχε ποτέ ξεπεραστεί.

Το νησί του βόρειου Ατλαντικού (370.000 κάτοικοι) είχε αυστηροποιήσει τα μέτρα κατά της Covid-19 την περασμένη Τρίτη, περιορίζοντας κυρίως τον επιτρεπόμενο αριθμό ανθρώπων σε συγκεντρώσεις στους 20 έναντι 50 μέχρι τώρα.

 

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter