Πρωταθλήτρια στο ακριβότερο ρεύμα η Ελλάδα με τιμή που φτάνει τα 287,45 ευρώ

Πρωταθλήτρια στο ακριβότερο ρεύμα η Ελλάδα με τιμή που φτάνει τα 287,45 ευρώ

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος για την Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, για την τρέχουσα ημέρα, η μέση ημερήσια τιμή (€/MWh) της χονδρεμπορικής Αγοράς Επόμενης Ημέρας για κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Τρίτη, η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στα 287,45 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12,3% από την Δευτέρα όπου κατέγραψε 255,96 ευρώ με διαφορά +45% από τη δεύτερη Ιταλία.

Στις τιμές «ηλεκτροσόκ» αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο twitter ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ζητάει λύσεις από την Ευρώπη και μεταφέρει πλήρως το κόστος στους καταναλωτές «για να μην παρέμβει στα υπερκέρδη του ελληνικού καρτέλ ενέργειας».

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα αλλά και την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, άσκησε με ανακοίνωση του και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι το οι λογαριασμοί ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ξεπερνούν ακόμα και τους μισθούς τους, ενώ στράφηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Χθες νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμα και το μισθό τους και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας.

Την ώρα που η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι σήμερα πάλι πρωταθλήτρια στο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κοροϊδία.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει: Μόνο η πολιτική αλλαγή και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σύντομα θα στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη και τα golden boys του.»

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter