«Πρωταθλήτρια» στο ακριβότερο ρεύμα η Ελλάδα του Μητσοτάκη για μία ακόμα ημέρα

«Πρωταθλήτρια» στο ακριβότερο ρεύμα η Ελλάδα του Μητσοτάκη για μία ακόμα ημέρα

«Καλπάζει» ανεξέλεγκτη, για μία ακόμα μέρα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα που καταλαμβάνει μία ακόμα αρνητική πρωτιά επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα του Μητσοτάκη αναδεικνύεται για μία ακόμα ημέρα «πρωταθλήτρια», έχοντας την υψηλότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, ανά Μεγαβατώρα, όπως αποτυπώνεται και στον σχετικό πίνακα της ΡΑΕ.

Όπως ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την Μ. Τετάρτη, η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στα 252,12 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,5%. Ενδεικτικά, αξίζει να υπογραμμιστεί πως δεύτερη είναι η Κροατία στα 246,57.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση πραγματοποιεί ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη νέα αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Και σήμερα μας έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 1η θέση ακρίβειας χονδρεμπορικής ρεύματος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη σελίδα της #ΡΑΕ.
Εξακολουθεί η κυβέρνηση #Μητσοτάκη να βάζει πλάτη στην #αισχροκέρδεια και να αρνείται να βάλει πλαφόν και φορολόγηση στα #υπερκέρδη της ενέργειας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σ. Φάμελλος.

 

500 εντολές διακοπής ρεύματος ημερησίως μόνο στην Αττική

Πάνω από πεντακόσιες εντολές για διακοπές ρεύματος καθημερινά μόνο στην Αττική

Όχι μόνο αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος εκατοντάδες νοικοκυριά, αλλά θα έρθουν τώρα αντιμέτωπα και με τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος τις επόμενες μέρες, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Όπως είπε μιλώντας το πρωί στο Open, μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους.  Όπως εξήγησε, υπήρξε περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα και από αύριο Τετάρτη ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Διευκρίνισε δε ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη ότι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα έχει καταστήσει τεράστιο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς τυπικά και μόνο να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ επεσήμανε ακόμα ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής που εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2021 πέρασε απαρατήρητη όπως και οι συνέπειές της στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς καθώς στις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι συνεπάγεται αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά τουλάχιστον 30%, η απάντηση από τους καθ΄ύλην αρμοδίους όπως ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας ήταν ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση κατά 1 με δυο ευρώ.

«Ηλεκτροσόκ» από τους λογαριασμούς ρεύματος: «53.000 ευρώ η ρήτρα αναπροσαρμογής μόνο»

«Ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί είναι εξοντωτικοί, και πολύς κόσμος ψάχνει πώς μπορεί να αντιδράσει και να προστατευτεί. Η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν δεν πληρωθεί, μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο υπόκειται σε μία έξτρα ρύθμιση», ανέφερε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στο Mega για τις καταγγελίες πολιτών σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

«Υπάρχει λογαριασμός 53.000 ευρώ η ρήτρα αναπροσαρμογής μόνο, σε αγρότη ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχάλης μίλησε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό για τον λογαριασμό ρεύματος της κόρης του, που είναι φοιτήτρια. «Ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της κόρης μου του τετραμήνου, 1400 ευρώ μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ συνολικά πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Πανωραία, μοιράστηκε επίσης την ιστορία της: «Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν τον λογαριασμό. Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ!», είπε.

Από την πλευρά της, η κ. Νούκα ξεκαθάρισε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Πρέπει να υποβληθούν αντιρρήσεις, μετά περιμένουν 10 μέρες να έρθει η απαντηση της εταιρείας, και μετά μπορεί να γίνει καταγγελία και έπειτα έρχεται και η δικαστική οδός. Χρειάζεται θεσμική παρέμβαση για να γλιτώσουν τη διακοπή του ρεύματος», κατέληξε.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter