Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), χτες, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο τριανταπεντάχρονος κι ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Γεροβασίλη: «Η ΕΛ.ΑΣ κάνει την δουλειά της με σχέδιο και αποτελεσματικότητα»

«Αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής», χαρακτηρίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη την σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, των δύο ανδρών και της γυναίκας για την χθεσινή ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια» τονίσε η υπουργός και συμπληρώνει ότι «η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της», ενώ αποδεικνύεται ότι «λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεροβασίλη για την υπόθεση, είναι η εξής: «Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακυνδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών. Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής. Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter