Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος με τα τρομοδέματα

Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο 29χρονος με τα τρομοδέματα

Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 29χρονος που μεταξύ άλλων κατηγορείται για την αποστολή του “τρομοφακέλου” στον Λουκά Παπαδήμο.

Του αποδίδεται συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ,κατηγορίες που αφορούν τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής κατά τη σύλληψη του.

Κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή, περίπου 50 συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι του φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, όπως φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης όπως “Ντίνο γερά ως τη λευτεριά» .

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του ο Εφέτης ειδικός ανακριτής , ο 29χρονος φέρεται ενταγμένος εδώ και έναν περίπου χρόνο στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατηγορείται ειδικότερα:

* Για την αποστολή τρόμο φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, έναν φάκελο που παραλήφθηκε και άνοιξε στις 25 Μαΐου 2017 την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του. Ο φάκελος εξερράγη , με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.

Στο σε βάρος του κατηγορητήριο αναφέρεται ότι :«Εχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

*Του αποδίδεται ακόμα και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter