Προθεσμία για τις 30 Μαΐου πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το #Novartis_Gate

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για τις 30 Μαΐου δια του νομικού εκπροσώπου του Άγγελου Καραχάλιου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί για σήμερα από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο Νοvartis.

Ωστόσο, δεν πήγε τελικά στην εισαγγελία και ζήτησε προθεσμία για τις 30 Μαΐου όπου και έλαβε. 

O Ανδρέας Λοβέρδος, είχε το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε σε ανωμοτί εξέταση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τον φάκελο στη Βουλή, ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, προκειμένου να του στείλει κλήση ως ύποπτου τέλεσης του κακουργήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Η βουλευτική ασυλία άρθηκε, με σύμφωνη γνώμη και του πρώην υπουργού Υγείας.

Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά, που εμπλέκεται στην υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Η δικογραφία αφορά σε οικονομική ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Μετά την άρση της ασυλίας του κ. Σαλμά από τη Βουλή και τη διαβίβαση του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη, είναι θέμα ημερών η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων ως υπόπτου και για τον κ. Σαλμά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.