Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου ζήτησαν και πήραν από τον β’ τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας οι δύο κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, ότι δηλαδή εκείνη τη μέρα βρίσκονταν στο σπίτι τους και το σκάφος τους δεν μετακινήθηκε από το λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αφού η Εισαγγελία Χαλκίδας είχε αποφανθεί ότι έπρεπε να απορριφθεί ως «ουσία αβάσιμη» η μήνυση της οικογένειας Βαλυράκη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Διαβάστε επίσης: Σήφης Βαλυράκης: Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία του θανάτου του

Η οικογένεια ωστόσο προσέφυγε στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, η οποία έβγαλε τη δικογραφία από το αρχείο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο κατηγορούμενων.  Η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο βασικοί μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι ήταν αυτόπτες και μετέπειτα κλήθηκαν να απολογηθούν και οι δύο κατηγορούμενοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter