«Πρόθυμη» και η ΚΕΔΕ για το δομή μεταναστών στις Σέρρες

«Πρόθυμη» και η ΚΕΔΕ για το δομή μεταναστών στις Σέρρες

«Πρόθυμη» αποδείχτηκε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών περιορισμένου χρόνου, στο Δήμο Σιντικής Σερρών.

Με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ συγχαίρει το δήμαρχο αλλά και τους βουλευτές του νομού που έδωσαν το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της δομής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την προχθεσινή απόφαση των παρατάξεων του Δήμου Σιντικής, του Δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη και των βουλευτών του Νομού, για την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών περιορισμένου χρόνου, στην περιοχή Κλειδί. Η απόφαση αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ενωμένη η Αυτοδιοίκηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μια Εθνικά υπεύθυνη Αυτοδιοίκηση. 

Δίπλα στον Δήμο Σιντικής, αλλά και στους δεκάδες δήμους της χώρας που έχουν εδώ και χρόνια αναλάβει το βαρύ φορτίο φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σταθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά της χώρας και η ζωή των εκεί κοινωνιών να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. 

Η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, όπως ακριβώς πρότεινε πρόσφατα και στον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, για δίκαιη, οριζόντια φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων σε Δήμους όλης της χώρας, μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter