Πρωθυπουργική εξαγγελία με ημερομηνία λήξης: Για τρεις μήνες τα 50 GB σε όσους μαθητές Λυκείου εμβολιαστούν

Πρωθυπουργική εξαγγελία με ημερομηνία λήξης: Για τρεις μήνες τα 50 GB σε όσους μαθητές Λυκείου εμβολιαστούν

Χρονικό κόφτη επιφύλασσε τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την πολυσυζητημένη εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ αναφορικά με τα 50 GB που θα δοθούν σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 εν είδει εμβολιαστικού κινήτρου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει σε ισχύ για διάρκεια τριών μηνών μετά την ημερομηνία ενεργοποίησής του και στη συνέχεια απενεργοποιείται.

Ο όρος αυτός παραβλέφθηκε από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο και προκαλεί -τουλάχιστον- αμφιβολίες για το αν καθιστά δυνατή την κατανάλωση της συγκεκριμένης παροχής στο σύνολό της από μαθητές Λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση, εγείρεται το ερώτημα ποια ανάγκη εξυπηρετεί ο χρονικός περιορισμός της χρήσης των 50 GB. Μήπως θα πλήττονταν τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην περίπτωση που δεν υπήρχε χρονικό όριο στην χρήση της παροχής;

Μέσω gov.gr η «διευκόλυνση»

Ρόλο διεκπεραιωτή της διευκόλυνσης -όπως ορίζεται η παροχή στην τροπολογία- αναλαμβάνει ο φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Κοινωνία της Πληροφορίας», και θα εκτελεστεί μέσω της δημιουργίας ειδικής εφαρμογής στο gov.gr.

Οι γονείς θα αναλάβουν την ευθύνη να καταχωρίσουν τα στοιχεία των παιδιών στην εφαρμογή, με την «Κοινωνία της Πληροφορίας» να «συλλέγει, τηρεί και επεξεργάζεται» τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, τα οποία -κατά την τροπολογία- θα μετά την πάροδο δύο ετών.

Η χρηματοδότηση της παροχής θα προκύψει -μέσω επιχορήγησης στην Κοινωνία της Πληροφορίας»- από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατόπιν ενίσχυσης από το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, το ακριβές ποσό δεν αναγράφεται στην τροπολογία και αναμένεται να διευκρινιστεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι μπούμερανγκ γύρισε και η εξαγγελία για τα 1.200 ευρώ σχετικά με το πρώτο ένσημο των νέων έως 29 ετών. Όπως αποδείχτηκε την επομένη της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, η παροχή θα επιμεριστεί σε εργοδότη και εργαζόμενο για έξι μήνες. Ήτοι, 100 ευρώ τον μήνα και στις δύο πλευρές.

Η τροπολογία:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter