Πρωθυπουργικός παραθερισμός στη Μαδρίτη (Video)

Πρωθυπουργικός παραθερισμός στη Μαδρίτη (Video)

Η Ισπανία είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το εύκρατο, – αν και ξηρό κλίμα – και η πλούσια ιστορία της χώρας, αν και κάπως κηλιδωμένη από την αποικιοκρατία, την κάνουν έναν ελκυστικό προορισμό για τους απανταχού μπον βιβέρ και τους φιλότεχνους, αφού προσφέρεται για ποικίλη ψυχαγωγία, από τις χρυσαφένιες παραλίες μέχρι τα μουσεία της πόλης.

Κάπως έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο μουσείο Πράδο της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου γίνονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο αλλαγής του δόγματος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Αλλά, ελάτε τώρα. Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα αιώνιο καλοκαίρι στην καρδιά του. Δεν μπορεί να σπαταλά το χρόνο του σε πηγαδάκια με βαρετούς κουστουμάτους. Θέλει να ζήσει τη στιγμή και να εκτιμήσει την απαράμιλλη τέχνη γύρω του.

Και ποιος καλύτερος τρόπος από το να την απαθανατίσεις στο κίνητό σου τον περίφημο πίνακα του Ντιέγκο Βελάθκεθ, Las Meninas; Μάλιστα, τόση είναι η χαρά και η συναισθηματική φόρτιση που πλέον έχει ένα κομμάτι από την καλλιτεχνική ιστορία της Ευρώπης αποθηκευμένη στη συσκευή του, που αποφεύγει να μιλήσει με οποιονδήποτε μετά την σκανταλιά του…

Βέβαια ο έλληνας πρωθυπουργός αδιαφορεί πλήρως, αν και ανάμεσα σε τόσους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών,  για την απαγόρευση φωτογραφίσεων και κινηματογραφήσεων στα μουσεία της Ευρώπης.

Ελπίζουμε το ΝΑΤΟ να κάνει και άλλες συνόδους σε διαφορετικές περιοχές ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας να γνωρίσει την καλλιτεχνική έκφραση και άλλων χωρών μελών της συμμαχίας, ώστε να προσκομίσει διπλωματικά οφέλη στη χώρα μας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter