Πρωθυπουργός… άλλης χώρας: «Οι φόροι πέφτουν και τα εισοδήματα ανεβαίνουν»

Πρωθυπουργός… άλλης χώρας: «Οι φόροι πέφτουν και τα εισοδήματα ανεβαίνουν»

Σε πολίτες άλλης χώρας φαίνεται πως απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα εισοδήματα των πολιτών έχουν αυξηθεί τη στιγμή που -σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ- έξι στους δέκα μειώνουν τις αγορές σε τρόφιμα και την κατανάλωση ρεύματος.

Σε μία προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μία εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία πόρρω απέχει από τις υλικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες. «Οι φόροι πέφτουν και τα εισοδήματα ανεβαίνουν» είπε και κόμπασε για την αύξηση 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό.

Χαρακτήρισε δε γενναίο το πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών για την εντεινόμενη ενεργειακή ενεργειακή κρίση, την οποία απέδωσε αποκλειστικά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Λέει ψέματα όποιος νομίζει ότι κρατάει μαγικό ραβδί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», ήταν το «καρφί» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υπερηφανεύτηκε για την προστασία των ελληνικών συνόρων στον Έβρο το 2020, τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροώντο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την αντιμετώπιση της πανδημίαςόπως επίσης για τον ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική κυβέρνηση για τη δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης και για το γεγονός ότι «η Ελλάδα μεγάλωσε».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωών με Ιταλία και Αίγυπτο, ενώ έκρινε πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ενεργειακή γέφυρα με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, συμπληρώνοντας πως συντελέστηκε εμβάθυνση των σχέσεων μας με τον αραβικό κόσμο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. 

«Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ αναγνωρίζει τα εθνικά μας δίκια»

Σε σχέση με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία δίνει τη δυνατότητα για επ΄αόριστον παράταση μετά το πέρας της πενταετίας, ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώθηκε σε τρία σημεία. «Πρώτον, η συμφωνία είναι σημαντική γιατί περιλαμβάνει τη ρητή δέσμευση για αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα, η οποία θα έχει στρατηγικό χαρακτήρα και θα ανανεώνεται ανά 5ετια με δικαίωμα καταγγελίας και στις δύο πλευρές» σημείωσε.

Ως προς το δεύτερο σημείο, ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως κρίσιμο το δεδομένο ότι η διμερής συνεργασία με τις ΗΠΑ «διευρύνεται όχι μόνο στον χρόνο αλλά και στον χώρο», καθώς σε τέσσερα νέα σημεία θα αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές. Τρίτον, υπογράμμισε πως στη συμφωνία υπάρχει ρητή πρόβλεψη για κοινή απάντηση έναντι όποιας απειλής ή ένοπλης επίθεσης. «Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ αναγνωρίζει τα εθνικά μας δίκια» είπε και κατέληξε καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην του ΚΚΕ- να υπερψηφίσουν τη συμφωνία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter