Πρώτη νίκη για τη Λαμία, 2-1 τον Ιωνικό στη Νεάπολη

Πρώτη νίκη για τη Λαμία, 2-1 τον Ιωνικό στη Νεάπολη

Τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Λαμία, επικρατώντας 2-1 του Ιωνικού, που αγωνίστηκε από το 19’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντάλσιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να ανοίξουν το σκορ. Στο 9’ σέντρα του Καμπράλ από αριστερά, ο Άοσμαν έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό.

Η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 16’ ο Ντάλσιο έδιωξε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, μετά από κεφαλιά του Γκόλεμιτς. Ο διαιτητής Ευστ. Γκορτσίλας είδε τη φάση στο VAR και σφύριξε πέναλτι, ενώ απέβαλε τον Ντάλσιο. Ο Μανούσος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα στο 21’ και άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο Ιωνικός, αν και με 10 παίκτες, αντέδρασε. Στο 33’ ο Αοσμαν σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 36’ ο Μάναλης έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Τουράμ, αυτός πάσαρε στον Αοσμαν, ο οποίος πάτησε περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε (1-1).

Η Λαμία πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 55’. Ο Τάιρον εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκόλεμιτς έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Χουτεσιώτη (1-2).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει στροφές στο παιχνίδι τους και στο 58’ ο Μανούσος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Στο 76’ σουτ του Τουράμ απέκρουσε ο Γκαραβέλης.

Ο Γκορτσίλας έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μαρτίνεθ, Γκόλεμιτς, Καραμάνο.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76’ Μπάσα), Τσιγκρίνσκι (46’ Βαφέας), Σάντσεζ (89’ Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76’ Κωνσταντινίδης), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35’ Μάναλης), Τουράμ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιεζ (90’ Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88’ Αραμπούλι), Τάιρον (69’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Μπεχεράνο), Καραμάνος.

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Τελευταίο τους παιχνίδι ήταν στις 6 Αυγούστου του 2000 για τον θεσμό του Κυπέλλου, με την ομάδα της Νίκαιας να επικρατεί 3-0 εντός έδρας (9′ Μουτσοτρίγκο, 30′ Αφάς, 36′ σουτ Βιλανάκης).

*Ο Τσιγκρίνσκι υπέστη θλάση στον προσαγωγό και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα μείνει εκτός ομάδας για ένα μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter