Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό

Το πρώτο κουδούνι θα ακούσουν σήμερα οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να έχει λάβει μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού παρά τις ανησυχίες των ειδικών πως η πανδημία σε συνδυασμό με την έξαρση της εποχιακής γρίπης αποτελεί κακό συνδυασμό.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, συνεχίζουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Τι γίνεται αν οι μαθητές ή οι μαθήτριες εμφανίσουν συμπτώματα

Εάν ένας μαθητής ή μια μαθήτρια, εκδηλώσει συμπτώματα κορονοϊού εκτός του σχολείου οφείλει να παραμένει στο σπίτι και ο γονέας ή κηδεμόνας του, να ειδοποιήσει τη σχολική μονάδα. Για όσο διάστημα απουσιάσει από το σχολείο ο μαθητής, οι απουσίες τους δεν προσμετρώνται.

Εάν ο μαθητής ή η μαθήτρια, βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του υπευθύνου κορονοϊού της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:

Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/ της μαθητή/τριας.

Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.

Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν.

Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).

Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του μαθητή ή της μαθήτριας, με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς.

Πότε θα επιστρέφουν οι νοσούντες στο σχολείο

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο ενήλικος εκπαιδευτικός μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter