Πρωτοφανές ξέσπασμα Μασκ κατά εταιρειών που φεύγουν από το Χ: «Άντε γα…» (Video)

Πρωτοφανές ξέσπασμα Μασκ κατά εταιρειών που φεύγουν από το Χ: «Άντε γα…» (Video)

Σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ο επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, εξαπέλυσε ύβρεις κατά των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), προειδοποιώντας ότι «θα σκοτώσουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, σε μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Μασκ κατηγόρησε από το βήμα του ομιλητή τις εταιρείες, λέγοντας, «Αν κάποιος πρόκειται να προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις, να με εκβιάσει με χρήματα, άντε γα…».

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν τη στήριξή τους στο μέσο με αφορμή ένα αντισημιτικό tweet και τις αναφορές για αυξημένη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Σε άλλο σημείο, συνεχίζοντας να απευθύνει ύβρεις, ο Μασκ αναφέρθηκε και στον Ρόμπερτ Ίγκερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney. Πρόκειται για μία εκ των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις τους. Σημειώνεται πως εκτός από την Disney, άλλα ηχηρά ονόματα που απέσυραν τις διαφημίσεις του από την πλατφόρμα είναι η Apple και η Comcast.

«Αυτό που πρόκειται να κάνει αυτό το διαφημιστικό μποϊκοτάζ είναι να σκοτώσει την εταιρεία. Όλος ο κόσμος θα μάθει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Μειώθηκαν τα διαφημιστικά έσοδα

Σημειώνεται πως όπως και ο ίδιος ο Μασκ έχει δηλώσει τα διαφημιστικά έσοδα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) έχουν μειωθεί κατά 50%.

Τα έσοδα του Χ ξεκίνησαν να μειώνονται όταν ένα παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης, το Media Matters, ισχυρίστηκε ότι δίπλα στις εταιρικές διαφημίσεις εμφανίζονταν δημοσιεύσεις με ναζιστικό περιεχόμενο ή ρητορικής μίσους. Η πλατφόρμα Χ ανέφερε από την πλευρά της ότι το παρατηρητήριο «παραποίησε την πραγματική εμπειρία των χρηστών της X, με σκοπό να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», καταθέτοντας μάλιστα και αγωγή.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του BBC, «είναι δύσκολο να δούμε πώς τα σχόλια του κ. Μασκ θα φέρουν πίσω τους διαφημιστές. Η εταιρεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματά τους. Δεν είναι σαφές πόσα από τα έσοδα της X προέρχονται σήμερα από διαφημίσεις, επειδή είναι πλέον, ως ιδιωτική εταιρεία, δεν δημοσιεύει τριμηνιαίες εκθέσεις. Αλλά πριν ο κ. Μασκ αναλάβει την εταιρεία, οι διαφημίσεις αποτελούσαν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter