Πρωτοσέλιδο στους Financial Times η επικράτηση Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοσέλιδο στους Financial Times η επικράτηση Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους πανηγυρισμούς από τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στην κύρια φωτογραφία στην πρώτη σελίδα τους κυκλοφόρησαν οι Financial Times. Ο τίτλος που επέλεξαν «Ριζοσπαστική στροφή: Από την Goldman ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ» δίνει ξεκάθαρα τον τόνο για το πώς βλέπει η εφημερίδα τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Στην εισαγωγή του άρθρου το οποίο συνεχίζει στη σελίδα έξι της εφημερίδας αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κέντρο της φωτογραφίας, χαιρετάει τους υποστηρικτές του καθώς καταφτάνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα χθες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

Εν συνεχεία η εφημερίδα εξηγεί το τι ακριβώς έχει συμβεί δίνοντας και κάποιες λεπτομέρειες: «Ο Κασσελάκης εξασφάλισε περισσότερο από το 56% των ψήφων για να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς που έφτασε πολύ κοντά στο να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη πριν από μια δεκαετία. Ο Κασσελάκης, πρώην συνεργάτης της Goldman, που έκανε περιουσία από την ναυτιλία στο Μαϊάμι, πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις μόλις μερικές εβδομάδες πριν, προκαλώντας έκπληξη στους πολιτικούς αναλυτές και τους κομματικούς».

Oι FT στην συνέχεια εστιάζουν στο… βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη γράφοντας: «Με βάση τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα και κατά τα φαινόμενα χωρίς καμία πολιτική εμπειρία στο βιογραφικό του, το οποίο περιλαμβάνει μια καριέρα στα υψηλά χρηματοοικονομικά, ο 35χρονος καρπώθηκε μια καμπάνια μέσω των σόσιαλ μίντια για να κερδίσει τους τρεις πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει το υψηλότερο πόστο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter