Πρωτοσέλιδο «χαστούκι» της ΕφΣυν στον Μητσοτάκη για τη δίωξη Βαξεβάνη

Πρωτοσέλιδο «χαστούκι» της ΕφΣυν στον Μητσοτάκη για τη δίωξη Βαξεβάνη

Στα «μανταλάκια» κρεμά ξανά η Εφημερίδα των Συντακτών τα κοινοβουλευτικά, συνταγματικά και δημοκρατικά ατοπήματα Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση, δίχως καμία αιδώ και δισταγμό, διώκει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν την αλήθεια, και φιμώνει ευθέως βουλευτή που επιχείρησε να μιλήσει για το σκάνδαλο Novartis από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα, εντελώς ανερυθρίαστα απέδωσε σε… «συμμορία» τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις Βαξεβάνη και Παπαδάκου για τη Novartis, κάτι που έχει εγείρει θυελλώδεις αντιδράσεις, ακόμα και εντός ΝΔ…

Δείτε επίσης: Καταχεριάζει Μητσοτάκη ο Κύρτσος: Λάθος ο χαρακτηρισμός «συμμορία» για Βαξεβάνη – Παπαδάκου – «Θα βρεθεί στο στόχαστρο ΕΕ»

Η Εφ.Συν. σήμερα Τρίτη, τιτλοφορεί: «Πρωθυπουργός εκτός νόμου» και συνεχίζει: «Η “ετυμηγορία” Μητσοτάκη για Παπαδάκου – Βαξεβάνη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων». Προσθέτει με «χτυπήματα»: «Μείζον θεσμικό ατόπημα η παραληρηματική δήλωση στη Βουλή για τους δύο δημοσιογράφους», «Κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας», προκλητική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική» και υπενθυμίζει πως η «Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αντίστοιχες παρεμβάσεις.

«Βαρύ πλήγμα στην ελευθερία έκφρασης και του Τύπου, στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», καταλήγει η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Επίσης, η εφημερίδα φιλοξενεί απόψεις έγκριτων νομικών όπως η Ιφιγένεια Καμτσίδου η οποία τονίζει πως: «Αμφισβητείται η ελευθερία της έκφρασης από τον κ. πρωθυπουργό», ο Βασίλης Χειρδαρης κάνει λόγο για «Ευθεία καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας» ενώ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος υπογραμμίζει ότι: «υπάρχουν καταδίκες για τέτοια ατοπήματα».

«Πυρά» των πολιτικών

Η στοχοποίηση του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμα και εντός της ΝΔ. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος συχνά-πυκνά «καρφώνει» την κυβέρνηση. Εν τοιαύτη περιπτώσει, σε σύντομη δήλωσή του στην ΕφΣυν καταγγέλλει: «Σοβαρό πολιτικό λάθος» του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ακόμα, η εφημερίδα δημοσιεύει δήλωση του Ν. Ηλιόπουλου με τίτλο «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι», του Δημήτρη Μάντζου, εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, με τίτλο: «Θεμέλιο Δημοκρατίας». Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνακα κάνει λόγο για «επικίνδυνες πρακτικές» ενώ ο Μιχάλης Κριθαρίδης, από το ΜέΡΑ25 εκτιμά πως πάμε «Ολοταχώς για ερντογανοποίηση».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter