Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση 17 λεπτών έναντι… διακοσίων χιλιάδων ευρώ από τον Μπακογιάννη

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση 17 λεπτών έναντι… διακοσίων χιλιάδων ευρώ από τον Μπακογιάννη

Αντιδράσεις προκαλεί η διοργάνωση πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με διάρκεια…17 λεπτά, έναντι διακοσίων και πλέον χιλιάδων ευρώ! Ποσού που αν μη τι άλλο γεννά ερωτηματικά από κάθε άποψη.

Ενώ στις περισσότερες πρωτεύουσες οι εορταστικές εκδηλώσεις ακυρώνονται υπό τον φόβο της μετάδοσης της νέας παραλλαγής Όμικρον, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέθεσε την Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στον Σάκη Ρουβά.

Συνέχεια λοιπόν στο χορό της σπατάλης που αποκορύφωμα είχε τον «Μεγάλο Περίπατο», παίρνουν διαδικασίες οι οποίες όχι απλά φορτώνουν το ήδη επιβαρυμένο πορτοφόλι των πολιτών με 215.000 ευρώ, αλλά αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πλευρά του δημάρχου να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις για το ποσό αυτό και για το ποια θα είναι η αμοιβή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, ενώ ανακοίνωσε ότι την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Πάντως, δεν λ\έχει διευκρινιστεί προς ώρας, εάν το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικά πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει ότι ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, θα κοστίσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Όπως επισημαίνει όλο αυτό θα συμβεί την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και «καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας».

Σημειώνει μάλιστα, ότι το ζήτημα δεν είναι η επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, αλλά «είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές».

 

«Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter