Πρωτούλης στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»: Τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανθίσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας

Πρωτούλης στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή»: Τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανθίσουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας

«Χιλιάδες αγωνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κάνουν πράξη την αλληλεγγύη βγάζοντας από τη λάσπη και τις στάχτες χωριά και πόλεις. Οργανώνουν την πάλη παντού και για όλα τα δικαιώματα του λαού, στους εργασιακούς χώρους, στις σχολές και τα σχολεία, στα χωράφια, στις γειτονιές.

Αυτόν τον όμορφο δρόμο, τον δρόμο της πραγματικής ελπίδας, σας καλούμε να τον βαδίσουμε μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Να αλλάξουμε τα πράγματα.

Να ορθώσουμε φράγματα στην εγκληματική πολιτική που μας πνίγει, μας καίει, μας μαυρίζει την ψυχή!

Σε 13 Περιφέρειες, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε 262 δήμους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο! Είναι η ώρα τα κόκκινα γαρίφαλα να ανθίσουν εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, στην πολιτική συγκέντρωση στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Για να μεγαλώσει», όπως είπε στη συνέχεια, «η δύναμη που θα επιστρέψει στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες του λαού κόντρα στα τεράστια κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων. Στις επιθυμίες τους ευθυγραμμίζονται και η κυβέρνηση, και τα αστικά κόμματα, και οι εκλεγμένοι τους στις Περιφέρειες και τους δήμους. Για αυτό και βλέπετε στα ίδια ψηφοδέλτια να βρίσκονται αγκαλιά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα μαζί με γνωστούς ακροδεξιούς φασίστες, όλοι μια αγκαλιά! Εμφανίζονται ακομμάτιστοι, αχρωμάτιστοι, υπερκομματικοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι επιχειρηματίες και άνθρωποι των εργολάβων και των εταιρειών που πηδάνε από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Μαζί ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς των περικοπών για τον λαό, μαζί ψηφίζουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων ομίλων».

«Το αποτέλεσμα είναι ορατό, βγάζει μάτι. Ένας χορός εκατομμυρίων, βγαλμένος από τον πλούτο και τον ιδρώτα μας, καταλήγει στις τσέπες λίγων, αφήνοντας πίσω νεκρούς, στάχτες και καταστροφή. Οι ζωές μας όμως και οι κόποι μας έχουν αξία! Φτάνει με το “πάμε κι όπου βγει”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξεχνάμε τα Τέμπη, τον Έβρο, την Εύβοια, τη Στερεά, την Πάρνηθα, τη Ρόδο, το Πήλιο. Δεν ξεχνάμε τη Θεσσαλία που παραμένει σε μια ανείπωτη καταστροφή» είπε ο Γ. Πρωτούλης, προσθέτοντας «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα, κόντρα στην “αυτοδυναμία” της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!».

«Απαιτούμε τα πάντα, θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι τον 21ο αιώνα και πρέπει με οργανωμένη διεκδίκηση να τα απαιτήσουμε», είπε, επισημαίνοντας: «Δικαιώματα στη δουλειά και όχι σύγχρονοι δούλοι από ήλιο σε ήλιο. Υποδομές, έργα για να ζούμε σε πόλεις ανθρώπινες. Δημόσιους ελεύθερους χώρους και πάρκα που να τους απολαμβάνουμε δωρεάν. Αθλητικούς χώρους και κέντρα πολιτισμού για τα παιδιά μας χωρίς να βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Δημόσιες δωρεάν δομές Υγείας και να φύγουν οι χωματερές και ο καρκίνος από τις γειτονιές μας. Ελεύθερες παραλίες και κοινωνικές υπηρεσίες και φροντίδα για τους γέροντες, για τα παιδιά. Προστασία των δασών και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για τον λαό από τις πλημμύρες, τους σεισμούς. Σχολεία σύγχρονα που να μην πέφτουν τα ταβάνια και μη σκάνε οι καυστήρες. Και ελεύθερο κοινωνικό χρόνο για να συμμετέχουμε στην κοινωνική και πολιτική ζωή, να μην αφήνουμε τις τύχες μας σε εργολάβους λύσεων».

«Τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” τα στηρίζει το ΚΚΕ. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση να προβάλλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια μαχητικά, μαζικά και ανυποχώρητα» είπε ο Γ. Πρωτούλης και κατέληξε στον χαιρετισμό του: «Ο λαός χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους στο πλευρό του όπως τον σύντροφο Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, στον αγώνα του συνολικά ενάντια στην πολιτική που τον πνίγει στις λάσπες της ανασφάλειας και της φτώχειας.

Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής μαζί με το ΚΚΕ.

Ξέρουμε και μπορούμε.

Με πράξεις και όχι με λόγια, μαζί με τον λαό στους αγώνες, να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter