Προτροπή Τσίπρα σε Σουλτς και SPD: Μάρτιν μπες στην Κυβέρνηση προς όφελος των πολλών

Προτροπή Τσίπρα σε Σουλτς και SPD: Μάρτιν μπες στην Κυβέρνηση προς όφελος των πολλών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα (Παρασκευή) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε, στο περιθώριο της άτυπης θεματικής Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Ευρώπη, στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τον επικεφαλής του SPD να προσέλθει στις συζητήσεις για τον σχηματισμό Κυβέρνησης στο Βερολίνο λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τη πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη.

Στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες ο ΠΘ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Παράλληλα συζητήθηκε η πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της και κοινή βούληση για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter