Προβληματισμένη η Παναγιωταρέα από τα «ήξεις αφήξεις» Καλογρίτσα

Προβληματισμένη η Παναγιωταρέα από τα «ήξεις αφήξεις» Καλογρίτσα

Με τον Χρήστο Καλογρίτσα καταπιάστηκε στη στήλη της στον «Ελεύθερο Τύπο» η Άννα Παναγιωταρέα, δηλώνοντας… προβληματισμένη από τη συμπεριφορά του απρόβλεπτου εργολάβου. Το alter ego της υπουργού Πολιτισμού δεν κρύβει ότι γνωρίζει προσωπικά τον Καλογρίτσα, ενώ κατέχει τις λεπτομέρειες για τον βίο και την πολιτεία του. Γι΄ αυτό και ο αινιγματικός της επίλογος μοιάζει με προειδοποίηση. Σίγουρα, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πάλαι ποτέ εκπρόσωπος τάφου προχωρά σε μία σύντομη αναδρομή των πεπραγμένων του ιδιοκτήτη της «Τοξότης», με την αφήγησή της να ξεκινά από τη γνωριμία της με τον Χρ. Καλογρίτσα στο σπίτι του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη τον Ιούνιο του 1986. «Αν θυμάμαι καλά, είχε βαφτίσει και τον υιό Καλογρίτσα και το όνομα αυτού Βλαδίμηρος» σημειώνει, με την κουμπαριά Καλογρίτσα – Φλωράκη να επιβεβαιώνεται μόνο από τα χείλη του εργολάβου.

Αναφέρεται στο ρόλο της εφημερίδας «Πρώτη» -της οποίας εκδότης ήταν ο Καλογρίτσας- όπως αυτός αποτυπώθηκε όταν ΚΚΕ και ΕΑΡ σχημάτισαν τον Ενιαίο Συνασπισμό, ενώ μιλά και για τον Μίμη Ανδρουλάκη που «είχε τον πρώτο λόγο» στην εφημερίδα.

Θυμάται, επίσης, την φιλοσοβιετική γραμμή που ακολούθησε η εφημερίδα για την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ και υποστηρίζει πως το αίτημα Φλωράκη για τηλεοπτική άδεια οδήγησε το 1989 στη σύμπραξη «Πρώτης», «Ελεύθερου Τύπου» με εκδότη τον Άρη Βουδούρη, «Τηλέραμα» με εκδότη τον Γιάννη Πουρνάρα και Μίνωα Κυριακού για τη δημιουργία του ΑΝΤ1.

Εν συνεχεία, περνά στην επανεμφάνιση Καλογρίτσα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτει τηλεγραφικά την αστραπιαία εκδοτική του θητεία στο Documento, τα 3 εκατ. ευρώ, τους Χούρι, την αποτυχημένη τηλεοπτική του απόπειρα και φτάνει στην Προανακριτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά τις καταγγελίες του άλλοτε αναξιόπιστου για τη ΝΔ εργολάβου με τα βοσκοτόπια.

Και φτάνουμε στο «ζουμί», αφού ο σιβυλλικός επίλογος αποκαλύπτει τα κίνητρα της αρθρογράφου: «Εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε τα ¨ήξεις αφήξεις¨ Καλογρίτσα στην Προανακριτική. Ομολογώ ότι οι παλινωδίες του άρχισαν να με προβληματίζουν».

Μόνο η Άννα Παναγιωταρέα μπορεί να διευκρινίσει αν το σήμα κινδύνου που εκπέμπει είναι προϊόν διαίσθησης ή γνώσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν προβληματίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter