Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι γιατροί των Κέντρων Υγείας – Καταγγέλλουν απλήρωτες εφημερίες

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι γιατροί των Κέντρων Υγείας – Καταγγέλλουν απλήρωτες εφημερίες

Την πληρωμή υπερωριών 6 μηνών ζητούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κέντρων υγείας της 1ης Υ.Πε. συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Μάλιστα κατακεραυνώνουν τους ιθύνοντες, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι «γιατροί οι οποίοι εργάζονται, εδώ και 6 μήνες να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται η υπεύθυνη για τα Κέντρα Υγείας, αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Νταβώνη» και συμπληρώνουν πως «είναι αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκε στις 08/12/21 με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. με θέμα την επί πολλούς μήνες καθυστέρηση στην καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε., αποφασίστηκε η έναρξη κλιμακούμενων κινητοποιήσεων:

Από Δευτέρα 13/12/21 ξεκινάει επίσχεση εργασίας – απόσυρση των γιατρών από όλες τις τακτικές λειτουργίες των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιαστικών ιατρείων και της διενέργειας προληπτικών τεστ.

Σε περίπτωση μη πληρωμής των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί κλείσιμο των εφημεριών των Κέντρων υγείας της 1ης Υ.Πε. και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, το οποίο θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση.

Την Παρασκευή 10/12/21 η ΕΙΝΑΠ με αντιπροσώπους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας της 1ης Υ.Πε. θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας για να κοινοποιήσει και δια ζώσης τα παραπάνω.

Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται, εδώ και 6 μήνες να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται η υπεύθυνη για τα Κέντρα Υγείας, αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Νταβώνη. Επίσης, είναι αδιανόητο να αδιαφορούν γι’ αυτή την κατάσταση η πολιτική ηγεσία και οι λοιποί αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, και όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ως ΕΙΝΑΠ έχουμε καταθέσει αναλυτική έγγραφη αναφορά με τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας και επίσης έχουμε παρέμβει έγκαιρα στη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε. για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών.

Είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών covidκαι noncovid, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να παραμένουν απλήρωτοι! Είναι άλλωστε γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα.

Η ΕΙΝΑΠ θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση των συναδέλφων για την διεκδίκηση των αυτονόητων!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter