Προχωρά η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι

Προχωρά η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου με τους 96 νεκρούς.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κληθούν από τους εισαγγελείς οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων που συνδέονται με την τραγωδία στο Μάτι.

Ήδη οι δυο εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της έρευνας τους με την περάτωση της εξέτασης και του τελευταίου μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των μαρτύρων που περιλαμβάνει 40 άτομα, φιγουράρουν στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα καθώς και πρόσωπα από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια.

Η προκαταρκτική εξέταση θα περάσει στο επόμενο στάδιο μόλις οι δύο εισαγγελείς παραλάβουν την πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι ίδιοι, αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία, αν και κάποια από τα στελέχη της ενδέχεται να είναι ανάμεσα στους υπόπτους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταστούν οπωσδήποτε και κατηγορούμενοι.

Το επόμενο βήμα της Δικαιοσύνης, θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων, και μάλιστα όχι αορίστως κατά παντός υπεύθυνου αλλά προσωποποιημένες, σε βάρος δηλαδή συγκεκριμένων ατόμων όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της έρευνας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter