Προχωράει η έρευνα για την κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι λένε στην Κυβέρνηση

Προχωράει η έρευνα για την κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι λένε στην Κυβέρνηση

Εντύπωση προκαλεί για μια ακόμη φορά η αφωνία της ΝΔ για την αποκάλυψη του Documento για την ύπαρξη αποθήκης στο 2ο υπόγειο πάρκινγκ του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι βέβαια ενεργούν κατά παραγγελία της εισαγγελίας η οποία ερευνά το θέμα.

Την ίδια ώρα τα φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ, κατά την πάγια τακτικής τους, έσπευσαν αφενός να «εξαφανίσουν» την είδηση από τα δελτία ειδήσεων αφετέρου να απαξιώσουν το Documento που απλά αποκάλυψε την είδηση.

Κι όλα αυτά την ώρα που η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι «Τα ευρήματα (που βρέθηκαν) είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές».

«Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη», είπε η κα. Παπασπύρου, χωρίς φυσικά ουδείς να μπορεί να εξηγήσει γιατί τα παραστατικά αυτά βρισκόταν σε αποθήκη στο δεύτερο υπόγειο και γιατί όταν η προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κλιθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να προσκομίσει τα στοιχεία, δεν το έπραξε με διάφορες δικαιολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικές πηγές, έλεγαν χθες το βράδυ ότι «Το υγιές πολιτικό σύστημα σε όλα τα κόμματα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την έρευνα, την ανάδειξη παθογενειών και τη θεσμική θωράκιση» ενώ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενακης, ο οποίος χθες το βράδυ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αύριο Τετάρτη κλιμάκιο της Επιτροπής θα επισκεφθεί την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πρώτη αξιολόγηση των εγγράφων που βρέθηκαν «χτισμένα» στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θυμίζουμε βέβαια ότι ένας από τους φακέλλους που βρίσκονται στην Επιτροπή είναι ο φάκελλος για το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter