Προϋπολογισμός φτωχοποίησης

Προϋπολογισμός φτωχοποίησης

Με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε την Παρασκευή η κυβέρνηση στη Βουλή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της.

Εκτός του ότι, οτιδήποτε υποστήριζε την προηγούμενη εβδομάδα για την φετινή ύφεση και την ανάπτυξη του 2021 τα αναίρεσε στον νέο προϋπολογισμό, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων την ανάπτυξη τύπου V.

Για το επόμενο έτος οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ακριβώς οι ίδιες που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια το 2010 αλλά και στην καταστροφική πορεία της οικονομίας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, που έχε ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της ανεργία συνεπικουρούμενης βέβαια από την επίσης καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Στον νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπεται κανένα κοινωνικό κονδύλι. Κομμένα όλα από τους «σοφούς» του Κυριάκου.

Απολύτως τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ παρά την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων από την επέλαση του κορονοϊού. Ούτε λεπτό του ευρώ για την ενίσχυση των εργαζομένων στον τουρισμό που κατέρρευσε φέτος το καλοκαίρι και πολλοί εκτιμούν ότι και το επόμενο δεν θα είναι πολύ καλύτερο. Οι εποχικοί εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι μακροχρόνια άνεργοι δεν θα πάρουν απολύτως καμία βοήθεια.

Για τον πολιτισμό ούτε λόγος. Σε λίγο η κυβέρνηση αυτή θα πουλήσει και την Ακρόπολη.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόσο πολύ κόπτονταν προεκλογικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους επιφυλάσσει ένα πολύ ωραίο νεοφιλελεύθερο δώρο. Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε τις επιχειρήσεις σας να τις πουλήσετε.

Και βέβαια τίποτα απολύτως και για τους μισθωτούς παρά μόνο επιστροφή στη δουλοπαροικία.

Αντί βέβαια βοήθειας προς την ελληνική κοινωνία η αναίσχυντη αυτή κυβέρνηση ζητάει και κάτι δισεκατομμύρια παραπάνω φόρους. Διαφορετικά χάνουν τα σπίτια τους και μεγάλο μέρος του σπιτιού τους,

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο τέλος του 2021. Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι τρισχειρότερη από τη χειρότερη μνημονιακή περίοδο.

Γιατί οι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλουν να μείνουν στην ιστορία σαν οι νέοι Μπραήμηδες. Και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει.

Το ερώτημα είναι πόσο καιρό ακόμη θα τους ανέχεται ο ελληνικός λαός.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter