Προϋπολογισμός για λίγους

Προϋπολογισμός για λίγους

Αποκάλυψη τώρα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2020. Μέχρι σήμερα από τον Ιούλιο που κέρδισε τις εκλογές πορευόταν με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις προεκλογικές κατηγορίες κατά του οικονομικού επιτελείου, δεν άλλαξε ούτε σε ένα κόμμα όσα είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία μάλιστα άφησε ένα τεράστιο μαξιλάρι ύψους 37 δισ. ευρώ.

Τεσσεράμισι μήνες μετά ήρθαν οι αποκαλύψεις. Και με άλλοθι τη μείωση της φορολογίας στα χαμηλά εισοδήματα, επεμβαίνει δραστικά σε όλα τα επιδόματα, κτυπώντας τα ευθέως.

Όσο αποκωδικοποιεί κάποιος τον προϋπολογισμό και τις κρυφές διατάξεις του, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει περικοπές προς τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που θα κάνουν δύσκολη τη ζωή τους το 2020.

Η 13η σύνταξη και το επίδομα θέρμανσης είναι δύο από τις περικοπές του επόμενου χρόνου.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το πώς θα χειριστεί το υπουργείο Οικονομικών τις αποφάσεις που αναμένεται να εκδοθούν για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οι υψηλές προσδοκίες για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 2,8% δεν βρίσκουν πολλούς που να τις συμμερίζονται. Ακόμα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τοποθετεί την ανάπτυξη μια ποσοστιαία μονάδα κάτω.

Και μόνο από αυτή τη διαφορά στις εκτιμήσεις και παρά το υπερπλεόνασμα που αναμένεται να καταγραφεί μένουν στον αέρα το κοινωνικό μέρισμα, όλα τα επιδόματα αλλά οι προσπάθειες μείωσης της ανεργίας.

Και όλα αυτά για να ενισχυθούν δήθεν οι επενδύσεις.

Εν ακόμα προεκλογικό fake news του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εκτιμώντας την πορεία της οικονομίας, σκέπτεται τις πρόωρες εκλογές για την επόμενο χρόνο σε συνάρτηση βέβαια με το κάψιμο της απλής αναλογικής.

Με όλα αυτά όλες οι εξελίξεις εξαρτώνται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο νοών νοείτω…

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter