Προϋπολογισμός: Ικανοποιημένος από την πορεία του πληθωρισμού ο Χατζηδάκης

Προϋπολογισμός: Ικανοποιημένος από την πορεία του πληθωρισμού ο Χατζηδάκης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε για τους ρυθμούς του πληθωρισμού στη χώρα μας ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 τη στιγμή που η χώρα μας είναι ουραγός σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επικαλέστηκε τις επαινετικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τον τρίτο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αποδέχεται μόνο τη ΣΥΡΙΖΑΣΤΑΤ» και όχι τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία, ενώ ισχυρίστηκε πως έχει «έντονο κοινωνικό πρόσημο», καθώς -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- δρομολογείται αύξηση δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία. «Είναι αυτό κοινωνική πολιτική ή δεν είναι;» ρώτησε την αντιπολίτευση.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της πορεία με βάση το τρίπτυχο: δημοσιονομική σταθερότητα, αναπτυξιακές πολιτικές και πολιτική κοινωνικής συνοχής.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Διονύση Καλαματιανό να θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό.

«Ισχύει ότι πέρυσι στον προϋπολογισμό δηλώσατε ότι τα έσοδα από επενδύσεις θα είναι αυξημένα κατά 15% και τελικά είναι μόνο 7%; Κι αν ναι, γιατί παραμένετε υπεραισιόδοξος ότι οι επενδύσεις θα είναι αυξημένες; Προφανώς μπερδεύετε τα έσοδα από τους φόρους…» είπε και πρόσθεσε για τα σχόλια περί «ΣΥΡΙΖΑΣΤΑΤ»:

«Η βασική διαφορά είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Δεν τους αναγνωρίζετε αυτούς;». Επιπλέον, ρώτησε τον κ. Χατζηδάκη εάν μεγάλο μέρος από την αύξηση των επενδύσεων προκύπτει από τη μεταφορά των κόκκινων δανείων στα funds, με τον υπουργό να αποφεύγει τις σαφείς απαντήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter