Πρώην βουλευτής ΝΔ: Ο Νίκος Γεωργιάδης καθορίζει ακόμα πράγματα στο κόμμα

Πρώην βουλευτής ΝΔ: Ο Νίκος Γεωργιάδης καθορίζει ακόμα πράγματα στο κόμμα

Επιφανή στελέχη της ίδιας της ΝΔ διαψεύδουν πλέον την εικόνα που θέλει να εμφανίσει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν παίζει κανένα ρόλο στο κόμμα και, μάλιστα, εδώ και χρόνια.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, επιβεβαίωσε στο documentonews.gr ότι ο Νίκος Γεωργιάδης, μέχρι και πολύ πρόσφατα, έπαιζε ενεργό πολιτικό ρόλο, συμβουλεύοντας ατύπως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και για τις υποψηφιότητες του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Συγκεκριμένα ο κ. Σπύρου, που κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ως ανεξάρτητος όμως, αφού το χρίσμα από τη ΝΔ το πήρε η Ρόδη Κράτσα, μας είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε ενημερώσει τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την περιφέρεια και του είχε ζητήσει την στήριξή του. «Ο πρόεδρος μου είχε πει ότι εκτιμά την προσπάθειά μου και το έργο μου και ότι θα το εξετάζαμε. Είχε και μία επιτροπή που εξέταζε αυτά τα θέματα», ανέφερε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν ήταν επίσημα μέλος μιας τέτοιας επιτροπής, αλλά ότι παρενέβη στο θέμα της υποψηφιότητάς του ατύπως.

Στην ερώτηση του documentonews.gr, εάν ο Γεωργιάδης μπλόκαρε την υποψηφιότητά του, ο κ. Σπύρου τόνισε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, αυτά δεν αποδεικνύονται και στη βεβαιότητα, αλλά μέσα στην… ανεμοζάλη φαίνονται! Γενικότερα, η όλη διαδικασία φαινόταν ότι δεν είχε γίνει σωστά και δημοκρατικά, όπως πρέπει. Εγώ δεν έχω διαρρήξει τη σχέση μου ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με την κομματική βάση, αλλά αν μη τι άλλο υποστηρίζω ότι κάθε κοινωνία έχει δικαίωμα να επιλέγει αυτούς που θέλει μέσα από μια διαδικασία, μέσα από συναγωνιζόμενους που ζουν, δραστηριοποιούνται, μένουν στον τόπο τους και είναι κάτοικοι – δεν έρχονται αλεξιπτωτιστές!».

Για την παρέμβαση Γεωργιάδη, μάλιστα, προσέθεσε πως «ήταν διάχυτη η συνείδηση ότι παρεμβαίνει σε αυτά τα θέματα», ότι δηλαδή συμβουλεύει τον πρόεδρο της ΝΔ: «Ναι, ναι. Τώρα, πώς τον συμβουλεύει δεν ξέρω, έγραφαν παλαιότερα και οι εφημερίδες, που μας έδωσαν λαβή, ότι εμπλέκεται και δεν είχε και την καλύτερη σχέση ο κ. Γεωργιάδης προς την Κέρκυρα, ήταν αρνητικός».

Ο Σπύρος Σπύρου, πάντως που, όπως μας είπε, αυτή τη στιγμή είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην περιφέρεια, καθώς και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης, αλλά και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και θα διεκδικήσει την περιφέρεια ως ανεξάρτητος.

Ως προς την πρόσφατη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, ο κ. Σπύρου δεν θέλησε να σχολιάσει, μας περιέγραψε όμως το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη της Κέρκυρας. «Είναι μια δυσάρεστη εικόνα, όσο και να θέλει κανείς να είναι επιφυλακτικός, είναι δυσάρεστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι και άλλα πολιτικά στελέχη του νησιού, ειδικά από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ανέφεραν στο documentonews.gr, πως ο Νίκος Γεωργιάδης είναι εκείνος που «έσπρωχνε και σπρώχνει», όπως μας είπαν, «την υποψηφιότητα της Μερόπης Υδραίου» για τον δήμο Κέρκυρας με τη ΝΔ, καθώς υπήρξε – όπως τόνισαν χαρακτηριστικά – «ο μέντοράς της». Και προσέθεσαν ότι «ο Γεωργιάδης βρίσκεται πίσω και από την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα» για την περιφέρεια, επιβεβαιώνοντας δηλαδή τα όσα μας είπε ο Σπύρος Σπύρου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter