Πρώην εργαζόμενοι προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλουν τον Βρούτση για αναλγησία

Πρώην εργαζόμενοι προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλουν τον Βρούτση για αναλγησία

Αναλγησία και αδιαλλαξία στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, καταλογίζουν πρώην εργαζόμενοι του προγράμματος της, με αριθμό 8/2018, Δημόσιας Πρόσκλησης Κοινωφελούς Εργασίας 30.333.

Δείτε επίσης: «Τα τρία ψέματα του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση για την κοινωφελή εργασία 36.500 ατόμων»

Όπως αναφέρουν: «αγνόησε τελείως τα αιτήματα του 8/2018 (30.333), με την εμμονή του να αγνοεί τόσο τα αιτήματά των ανέργων, όσο και τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αποκλείει ανέργους από προγράμματα για ανέργους τελείως αναίτια και αυθαίρετα και επιδεινώνει το πρόβλημα που υπάρχει στους ΟΤΑ από την έλλειψη προσωπικού».

Αναλυτικά η τοποθέτησή τους:

«Οι αναφορές του ΚΙΝΑΛ τόσο από τον βουλευτή κ. Μουλκιώτη στις 2/4/2020 για τους 8/2018 (30.333) για να γίνουν σεβαστά τα αιτήματα τους, όπως επίσης και του βουλευτή κ. Κεγκέρογλου στις 27/4/2020 για τον αποκλεισμό ακόμα και στο δικαίωμα υποβολής αίτησης για το καινούργιο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δείχνουν την κοινωνική αναταραχή και το πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί λόγω της αναλγησίας και αδιαλλαξίας του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση. 

Εκτός ότι αγνόησε τελείως τα αιτήματα του 8/2018 (30.333), με την εμμονή του να αγνοεί τόσο τα αιτήματά των ανέργων, όσο και τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, αποκλείει ανέργους από προγράμματα για ανέργους τελείως αναίτια και αυθαίρετα και επιδεινώνει το πρόβλημα που υπάρχει στους ΟΤΑ από την έλλειψη προσωπικού.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η αντίδραση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης στις 21/4/2020 που ζητούσε να τροποποιηθεί το άρθρο 1 παράγραφος 2 που απέκλειε κατηγορηματικά μεγάλο αριθμό ανέργων από πρώην κοινωφελή προγράμματα (9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019).

Σε δραματικό τόνο με μορφή παραπόνου και κατηγορίας, θεωρεί υπεύθυνο τον υπουργό εργασίας για την επιδείνωση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στους Δήμους. Δυστυχώς με αλαζονικό και εμμονικό τρόπο αγνοήθηκαν όλες οι ανησυχίες και προτάσεις της Π.Ε.Δ. Κρήτης και ενώ τροποποιήθηκαν άλλα άρθρα, το άρθρο 1 παράγραφος 2 δεν τροποποιήθηκε και έμεινε ως έχει, με αποτέλεσμα πολλοί άνεργοι προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας να συνεχίσουν να μην μπορούν να συμμετέχουν στο επόμενο πρόγραμμα και τα προβλήματα στους Δήμους από έλλειψη προσωπικού όχι μόνο να συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά και να χειροτερεύουν»

Πηγή: Facebook.com/ofeloumenoi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter