Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να… κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ

Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να… κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον σε μια επικίνδυνη αποστολή: η πρώην πράκτορας της CIA άρχισε μια εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης με σκοπό την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με απώτερο στόχο να… κλείσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του εργαλείο επικοινωνίας.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει πολλά φρικτά πράγματα στο Twitter. Τα μηνύματά του, που ενθαρρύνουν τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής ή καλούν σε βία εναντίον δημοσιογράφων, βλάπτουν αυτή τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους της. Αλλά το να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικό πόλεμο πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο, είναι επικίνδυνο. Πρέπει να διαγραφεί ο λογαριασμός του», τόνισε η Πλέιμ Ουίλσον σε ένα κείμενο που ανήρτησε στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe.

Το σχέδιό της είναι απλό, αν και ανέφικτο: να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει μετοχές του Twitter και κατόπιν να πιέσει τη διοίκηση της επιχείρησης να κλείσει τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Η χρήση που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Τα απροσδόκητα κι ενίοτε παράταιρα μηνύματά του αφήνουν κάποιες φορές άναυδα ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, όπως για παράδειγμα τον Ιούλιο, όταν σε τρεις αναρτήσεις του γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να απαγορευτεί στους διαφυλικούς να υπηρετούν ή να εργάζονται στον αμερικανικό στρατό.

Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για να εκφράζεται τις περισσότερες φορές τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump), όχι τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας (@POTUS).

Έχει διαγράψει πολλές από τις αναρτήσεις του, ειδικά κάποιες που είχαν λάθη πληκτρολόγησης, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του. Ο νόμος στις ΗΠΑ ορίζει ότι όλα τα δημόσια μηνύματα του προέδρου αρχειοθετούνται.

Ο Τραμπ έχει εξάλλου αποκλείσει πολλούς χρήστες του ιστοτόπου. Πολλοί έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στον λογαριασμό του.

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην στέλεχος της CIA, είδε την καριέρα της να τερματίζεται μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διπλωμάτης σύζυγός της το 2003 για τα ψέματα της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσον αφορά την απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσε το Ιράκ. Κατόπιν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε αντίποινα φρόντισαν να διαρρεύσει στον Τύπο η ταυτότητά της και η ιδιότητά της, μολονότι το να αποκαλύπτεται η ταυτότητα πράκτορα της CIA είναι ομοσπονδιακό έγκλημα στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης της Πλέιμ Ουίλσον, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε συγκεντρώσει πάντως ως νωρίτερα σήμερα παρά μόλις 6.000 δολάρια. Η μετοχή του Twitter νωρίτερα σήμερα είχε τιμή αγοράς 16,77 δολάρια στη Γουόλ Στριτ, κάτι που σημαίνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα στα 12,37 δισ. δολάρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter