Πρώτα ανακοίνωσαν τη διοίκηση της ΕΡΤ και μετά θα κάνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποψηφίους…

Πρώτα ανακοίνωσαν τη διοίκηση της ΕΡΤ και μετά θα κάνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποψηφίους…

Σε ακόμα μια πραξικοπηματικού τύπου κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία χωρίς αιδώ προχώρησε στην ανακοίνωση των εκλεκτών της για την ηγεσία της ΕΡΤ χωρίς καν να τηρήσει το τυπικό του νόμου που προβλέπει τη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Είναι, δηλαδή, σαν να ανακοινώνει μια κυβέρνηση ποιος εργολάβος θα αναλάβει την εκτέλεση έργου για το οποίο ο διαγωνισμός θα γίνει… μετά την επιλογή του εκλεκτού της.

Συγκεκριμένα, ενώ εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία η επιλογή του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ γίνεται με επιλογή μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλειψε αυτό το στάδιο. Έτσι έσπευσε να ανακοινώσει τους εκλεκτούς της Κωνσταντίνο Ζούλα και Γιώργο Γαμπρίτσο, δίνοντας το σύνθημα ότι η όποια δημόσια πρόσκληση θα είναι για τα μάτια του κόσμου.

Γιατί αλήθεια ποιος ενδιαφερόμενος θα προσέλθει εάν γνωρίζει από πριν ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την επιλογή της; Ούτε τρολ δεν θα μπουν στη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο και παλαιότερες δημόσιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαθέτουν τίτλους σπουδών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμους της αλλοδαπής, είτε να είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους».

Ακόμη, αναφέρεται ότι «για την επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη: (α) η εμπειρία στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή/και οπτικοακουστικών υπηρεσιών ή/και η εμπειρία σε διοίκηση και οργάνωση δημοσίων οργανισμών ή/και επιχειρήσεων, (β) οι ικανότητες σε θέματα διοίκησης και διεύθυνσης και (γ) η τεκμαιρόμενη από την πείρα τους ικανότητα εργασίας και λήψης σημαντικών αποφάσεων ευθύνης».

Διαβάστε ακόμη: Όταν ο εκλεκτός του Μητσοτάκη για την ΕΡΤ έλεγε «Εύγε» στον Κασιδιάρη και απειλούσε την Κονιόρδου πως θα την «άρπαζε από την κοτσίδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter