Πρωταθλητές οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαφθορά

Πρωταθλητές οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαφθορά

Πρωταθλητές στη διαφθορά στο Δημόσιο αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων για το 2017 του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που παρουσίασε ο επικεφαλής του Σώματος, καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Δημοσθένης Κασσαβέτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 54% των ελέγχων που διενεργήθηκαν αφορούσε σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και Επιχειρήσεις.




Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης για το έτος 2017, την οποία θα δημοσιεύσει αναλυτικά την Κυριακή το Documento οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ, ολοκλήρωσαν 348 εκθέσεις επιθεώρησης – ελέγχου και περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων, καθώς επίσης και 24 προκαταρκτικές εξετάσεις για ισάριθμες εισαγγελικές παραγγελίες. Σε ότι αφορά την τριετία 2015 – 2017, οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ προχώρησαν συνολικά στον έλεγχο 9.160 υποθέσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 54% των ελέγχων διενεργήθηκαν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και Επιχειρήσεις.

Ο κ. Κασσαβέτης αναφέρθηκε στο έργο των επιθεωρητών, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι οι επιθεωρητές πολλές φορές καλούνται από τη Δικαιοσύνη να χειριστούν μεγάλες υποθέσεις που απαιτούν χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν και τόνισε ότι το ΣΕΕΔΔ θα πρέπει να σταθεί αρωγός στη Δημόσια Διοίκηση.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, εξήρε το έργο του ΣΕΕΔΔ, που έχει καταξιωθεί, όπως υπογράμμισε, στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και των κρατικών λειτουργών, που συμμερίζονται, μαζί με την Κυβέρνηση, την αγωνία για διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter