Πρωταθλητής στην Α1 πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός – Μεγάλη ένταση, αντικείμενα και άσεμνες χειρονομίες (Photos)

Πρωταθλητής στην Α1 πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός – Μεγάλη ένταση, αντικείμενα και άσεμνες χειρονομίες (Photos)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς επικράτησε απόψε στον Πειραιά 9-6 της Βουλιαγμένης και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Ο τίτλος αυτός είναι ιστορικός για τις “ ερυθρόλευκες”, καθώς γίνονται η πρώτη ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια για πέμπτη σερί χρονιά, ενώ ολοκληρώνουν και το ιστορικό νταμπλ, καθώς νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατέκτησαν και το παρθενικό κύπελλο Ελλάδας.

Ο τρίτος τελικός σημαδεύτηκε από μεγάλη ένταση, με την Αλεξία Καμμένου να αποβάλλεται λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, να απαντά στα υβριστικά συνθήματα της εξέδρας με άσεμνη χειρονομία και στη συνέχεια να δέχεται ένα μπουκάλι και να πέφτει στο έδαφος.

Αν κάποιος δεν το είχε… καταλάβει μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός φρόντισε από το ξεκίνημα να υπενθυμίσει ποιος είναι το «αφεντικό», σκοράροντας στις δύο πρώτες επιθέσεις του με τις Τσουκαλά και Εμολο.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε το ματς με δύο φουνταριστές, με τη Μαυρωτά στα 2μ. και την Ξενάκη να τραβιέται στην περιφέρεια και να ψάχνει το μπάσιμο, αλλά και πάλι είχε πρόβλημα απέναντι στην κλειστή ζώνη του Χάρη Παυλίδη.

Η Βασιλική Διαμαντοπούλου έδωσε μία λύση, αλλά οι διαιτητές ακύρωσαν το γκολ ως εκπρόθεσμο (αν και αρχικά το είχαν μετρήσει), σε μία φάση που προκάλεσε μεγάλη ένταση και κόστισε από μία κίτρινη κάρτα στους δύο προπονητές.

Οι φιλοξενούμενες βρήκαν στη συνέχεια κάποιες λύσεις από την περιφέρεια, αλλά οι «ερυθρόλευκες» είχαν τις απαντήσεις και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενες 4-2.

Ο ΝΟΒ βελτίωσε πολύ την άμυνά του στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Κούβδου να κάνει κάποιες καλές αποκρούσεις και τον Ολυμπιακό να είναι πολύ κακός στην παίκτρια παραπάνω (1/6 στο πρώτο ημίχρονο), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με γκολ της 16χρονης Ειρήνης Νίνου, ενώ έχασε δύο ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Τα κατάφερε τελικά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τη Χυδηριώτη να νικάει στα ίσια τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, και το ματς έγινε ντέρμπι… από τα παλιά. Δυστυχώς, αυτό έφερε μεγάλη ένταση και στα 33΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (σκορ 6-6), η Αλεξία Καμμένου αποβλήθηκε, επειδή διαμαρτυρήθηκε για μία αποβολή που δόθηκε στην Ειρήνη Νίνου.

Καθώς αποχωρούσε η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, απάντησε στα υβριστικά συνθήματα της εξέδρας με άσεμνη χειρονομία, προκαλώντας γενική έκρηξη. Οπαδοί του Ολυμπιακού κινήθηκαν απειλητικά εναντίον της και άρχισαν να εκτοξεύουν γεμάτα μπουκάλια, ένα από τα οποία βρήκε στόχο, χωρίς να είναι εμφανές αν χτύπησε την Καμμένου ή κάποιον από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν γύρω της.

Η τεχνικός του ΝΟΒ έπεσε στο έδαφος και το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η Βουλιαγμένη δια στόματος του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Αρτίν Ελμισιάν, ζήτησε από τους διαιτητές να διακόψουν οριστικά τον αγώνα, κάτι που δεν έγινε, χωρίς πάντως η φιλοξενούμενη ομάδα να θέσει ζήτημα αποχώρησής της.

Με την επανέναρξη του ματς, η Ελευθερία Πλευρίτου αξιοποίησε τον παραπάνω και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, για να ανεβάσει η Εγκενς τη διαφορά στα δύο γκολ (8-6), στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου.

Η Βουλιαγμένη, που είχε χάσει πλέον την αυτοσυγκέντρωσή της, έχασε επίθεση με δύο παίκτριες παραπάνω και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Η Τσουκαλά στα 35΄΄ διαμόρφωσε το τελικό 9-6 και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-1, 3-3, 2-0

Διαιτητές: Μπιράκης, Κουρτίδης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Εγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 2, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Κότσια, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου 2, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Π. Νίνου, Ειρ. Νίνου 1

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter