Πρωταθλητής ξανά ο ασυγκράτητος Χάμιλτον στη Formula 1

Πρωταθλητής ξανά ο ασυγκράτητος Χάμιλτον στη Formula 1

Πρωταθλητής της Formula 1 για 7η φορά στην καριέρα του στέφθηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος σφράγισε τον τίτλο στο Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης (τρεις ολόκληρες κούρσες πριν το φινάλε της σεζόν) και ισοφάρισε το ρεκόρ του λαβωμένου Μίχαελ Σουμάχερ.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην ιστορία του αθλητισμού», υποκλίθηκε ο άλλοτε ομόσταυλος του Χάμιλτον στη Mercedes, Nίκο Ρόσμπεργκ. «Ο Χάμιλτον είναι ο κορυφαίος αθλητής που αναδείχθηκε ποτέ από τη Μεγάλη Βρετανία», χειροκρότησε μέσω Twitter o διεθνής ποδοσφαιριστής Ρίο Φέρντιναντ.

Ο Χάμιλτον πανηγύρισε με λυγμούς χαράς πριν ακόμη βγει από το μονοθέσιο, ενώ ο τρίτος της κούρσας και άλλοτε πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, έτρεξε πρώτος να τον συγχαρεί. Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες ανέβηκε μαζί με τους δύο προαναφερθέντες στο βάθρο, αλλά διαφορά του από τον νικητή ήταν μεγαλύτερη από μισό λεπτό.

«Δεν έχω λόγια», ομολόγησε ο Χάμιλτον μετά την απονομή, πριν ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στη Mercedes και την οικογένειά του. «Το ταξίδι που μας έφερε εδώ ήταν μνημειώδες. Φτάσαμε πολύ πολύ πιο μακριά από ό,τι ονειρευόμασταν».

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2008, ενώ η κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια είναι καταλυτική: 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020. H σημερινή νίκη του, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η 94η της καριέρας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter