Πρώτη εμφάνιση και διάγγελμα Τζόνσον μετά την περιπέτεια υγείας του: Είναι νωρίς για άρση του lockdown

Πρώτη εμφάνιση και διάγγελμα Τζόνσον μετά την περιπέτεια υγείας του: Είναι νωρίς για άρση του lockdown

Διάγγελμα στον Βρετανικό λαό απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του αφότου ανάρρωσε από τον κορονοϊό.

 «Ξέρω πόσο σκληρό και πόσο αγχωτικό» είναι το lockdown επισήμανε ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και ζήτησε από τους Βρετανούς πολίτες να μην χάσουν την υπομονή τους.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ νωρίς για άρση του lockdown στην Βρετανία καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό αν θα υπάρξει δεύτερη φάση της πανδημίας.

Πρόσθεσε δε ότι θέλει να συμπεριλάβει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο το δυνατόν περισσότερο στα μελλοντικά σχέδια.

«Θέλω να σας ενημερώσω από τώρα ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλες τις διεργασίες και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, με εσάς, τον βρετανικό λαό. Φυσικά θα βασιστούμε περισσότερο από ποτέ στην επιστήμη για να μας ενημερώνει, όπως κάναμε εξ αρχής» τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι  υπάρχουν «πραγματικά σημάδια τώρα πως βρισκόμαστε στο peak της πανδημίας» εξαιτίας όπως είπε των λιγοστών εισαγωγών στα νοσοκομεία και με τους ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική να είναι λιγότεροι. 

Ο 55χρονος Τζόνσον επιστρέφει σήμερα στη Ντάουνινγκ Στριτ ένα μήνα αφού βρέθηκε θετικός στην covid-19, η οποία τον οδήγησε στο νοσοκομείο και τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η κυβέρνησή του, το κόμμα του και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι είναι διχασμένοι για το πώς και πότε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα, ακόμη και εν μέρει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter