Πρώτη ημέρα στα ΜΜΜ: Μάσκες, κορδέλες, έλεγχοι και αποστάσεις (Photos)

Πρώτη ημέρα στα ΜΜΜ: Μάσκες, κορδέλες, έλεγχοι και αποστάσεις (Photos)

Μετά το τέλος της καραντίνας, νέα δεδομένα έρχονται στην καθημερινότητα με τη χρήση της μάσκας. 

Πρώτη ημέρα υποχρεωτικής χρήσης της και οι πολίτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η χρήση της είναι υποχρεωτική και οι επιβάτες φαίνεται πως υπάκουσαν κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες. 

Έντονη είναι παράλληλα η παρουσία της αστυνομίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να γίνεται έλεγχος ότι τα μέτρα τηρούνται.

Στα λεωφορεία έχουν τοποθετηθεί αφίσες για την απόσταση ότι μπορεί να στέκεται κάποιος ανά δεύτερη χειρολαβή ενώ στο μετρό έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές ταινίες σε θέσεις καθήμενων προκειμένου να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας. Να σημειωθεί πως στους συρμούς του μετρό οι θέσεις καθημένων είναι 120 σε σύνολο 240, έτσι ώστε να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με τους πολίτες να κάθονται διαγώνια. Στους συρμούς του τραμ οι θέσεις καθήμενων είναι 27 σε σύνολο 54 ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανα τέσσερις θέσεις κάθεται ένας επιβάτης.

Επίσης, υπάρχουν οι «βοηθοί επιβατών», οι οποίοι δίνουν συμβουλές και οδηγίες. Nτυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα για να διακρίνονται από το επιβατικό κοινό, από τις πρώτες πρωινές ώρες βοηθούν και συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τους υποδεικνύουν που ακριβώς θα μπορούν να περιμένουν. Οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι για επιβολή προστίμων. Σε περιπτώσεις που προκύπτει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και αν χρειαστεί θα ειδοποιούν την αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, σύμφωνα με τους αρμόδιους, στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) η χρονοαπόσταση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής ήταν στα 6 λεπτά, ενώ στο τραμ στα 8 λεπτά. Σε περίπτωση αυξημένης κίνησης το 6λεπτο θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας ,ενώ σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οχήματα που θα δρομολογηθούν να κυκλοφορήσουν θα ξεπεράσουν τα 1.000.

Μια πρώτη εικόνα από την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter