Πρώτη μέρα της εξεταστικής για την υγεία: Θα ανοίξουν λογαριασμοί υπουργών και βουλευτών – Αμισθί οι συνεδριάσεις

Πρώτη μέρα της εξεταστικής για την υγεία: Θα ανοίξουν λογαριασμοί υπουργών και βουλευτών – Αμισθί οι συνεδριάσεις

Οι βουλευτές που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, «νομιμοποιούνται να ζητούν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Όταν οι υπόνοιες βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα» και «εάν σχηματίζονται ικανές ενδείξεις, να ζητάμε από την αρμόδια αρχή να ανοίγουν οι λογαριασμοί και των στενών τους συγγενών». 

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Στην επόμενη συνεδρίασή της, η επιτροπή θα καταρτίσει τον κατάλογο των μαρτύρων που θα εξετάσει. Μεταξύ αυτών, θα βρίσκονται και οι πρώην υπουργοί Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο τελευταίος μάλιστα απέστειλε επιστολή, με την οποία ζητά αυτοβούλως να καταθέσει. Η επιτροπή θα βασιστεί επίσης σε στοιχεία και δικογραφίες που έχουν ήδη κατατεθεί στην Βουλή. Τα διαβαθμισμένα έγγραφα θα φυλάσσονται στην περίφημη αίθουσα 162 της Βουλής, η οποία χρησιμοποιήθηκε και στην εξεταστική γα τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Ο Αντ.Μπαλωμενάκης τόνισε πως θα εξεταστεί «κάθε πράξη που προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα ζημία στο δημόσιο», με αρχή από τα ζητήματα που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν. Επίσης, το θέμα της «εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης», ιδίως «οι μηχανισμοί με τους οποίους γίνονταν η τιμολόγηση» και οι «κανονιστικές πράξεις υπουργών».

Να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθαρίστηκε εξαρχής, οι βουλευτές που θα μετάσχουν στην εξεταστική επιτροπή, δεν πρόκειται να λάβουν αμοιβή για τις υπηρεσίες τους.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter