Πρώτη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας αύριο στη Βόννη

Πρώτη συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας αύριο στη Βόννη

Μπορεί να μην είναι συνάντηση των προέδρων Τραμπ και Πούτιν είναι όμως μια “πρόγευση”, η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών αύριο στη Βόννη με αφορμή τη σύνοδο της G20.

Η προοπτική των διμερών σχέσεων και οι πολύ μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αναμενόμενης πρώτης συνάντησης που θα έχουν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον αύριο Πέμπτη στη Βόνη στη Γερμανία με αφορμή τη σύνοδο της G20, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Στις 16 Φεβρουαρίου στη Βόνη προβλέπεται συνάντηση (του Λαβρόφ) με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον και αυτή προετοιμάζεται”, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

“Βεβαίως είναι προγραμματισμένο να εξεταστούν η διεθνής ατζέντα και οι κύριες διεθνείς κρίσεις, όσον αφορά τις οποίες οι χώρες μας συνεργάζονται και θα πρέπει να συνεργάζονται. Βεβαίως θα εξεταστούν επίσης και περιφερειακά ζητήματα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν “κι άλλα σημαντικά θέματα (…) όπως οι διπλωματικές μας σχέσεις οι οποίες είχαν φτάσει σε αδιέξοδο με την προηγούμενη κυβέρνηση”.

“Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων που βρίσκονται στη διμερή ατζέντα, τα οποία χρειάζονται και άμεσα επεξεργασία και βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα επεξεργασία”, πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter