Πρωθυπουργός Βιετνάμ: Η επίσκεψη Κοτζιά είναι ένα ακόμη βήμα στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ

Πρωθυπουργός Βιετνάμ: Η επίσκεψη Κοτζιά είναι ένα ακόμη βήμα στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Χουάν Φουκ.

Ο κ. Φουκ καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια τον κ. Κοτζιά και εξέφρασε, αφενός την ικανοποίηση και τη βούλησή του για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών, αφετέρου την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βιετνάμ θα είναι ακόμη ένα βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και τόνισε τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και τη σημασία της τήρησης της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Επεσήμανε, δε, ότι -σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον Βιετναμέζο ομόλογό του- ο ίδιος θα δώσει εντολές στο υπουργικό του συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη σύναψη συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών. Ακόμη, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διευκολύνουν αμφότερες οι πλευρές τις εμπορικές συναλλαγές, εξαγωγές-εισαγωγές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και της εξάλειψης των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς μετέφερε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Βιετναμέζο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην αγάπη και την αλληλοεκτίμηση που τρέφουν οι δύο λαοί, ο ένας για τον άλλο, ειδικότερα στο κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το Βιετνάμ κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων του, γεγονός που συγκίνησε τον κ. Φουκ.

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter