Πρωτιά για το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Πρωτιά για το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο έφερε μαζί του το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφοντας από το Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου διεξήχθη η 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018) από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2018.

Στη γενική κατάταξη, το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η εθνική ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες.

Το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ συμμετείχε στην Ολυμπιάδα με τέσσερις φοιτητές και αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής της ΕΜΕ.

Ειδικότερα, οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ έλαβαν 3 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο.

Παράλληλα, οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που συμμετείχαν στην ομάδα της ΕΜΕ έλαβαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Η επιτυχία αυτή, όπως ενημέρωσε σχετικά το ΕΚΠΑ, θεωρείται μία από τις καλύτερες επιδόσεις του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.

Μάλιστα, τη «χρυσή» ομάδα του ΕΚΠΑ βράβευσε σήμερα, Παρασκευή, σε ειδική τελετή, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, παρουσία και του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Βαρώτσου. Ο πρύτανης αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της διάκρισης τόσο για τους φοιτητές όσο και για το ίδρυμα γενικότερα, σημειώνοντας τη μεγάλη παράδοση της Σχολής σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Αναλυτικά οι φοιτητές της ομάδας ήταν οι:

Γιώργος Κοτσόβολης 37 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Γιώργος Γαβριλόπουλος 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Παναγιώτης Μισιακός 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΜΠ).

Γιάννης Σημαντήρης 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Ιάσων Μηλιώνης 27 βαθμοί, ασημένιο μετάλλιο (ΕΜΠ).

Σπύρος Πετράκος 17 βαθμοί, χάλκινο μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Συνοδός της ομάδας ήταν ο πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Μιχάλης Σαράντης. Επιστημονικά Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Αριστείδης Κοντογεώργης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έξοδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ καλύφθηκαν από το Τμήμα Μαθηματικών.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students), πρόκειται για έναν μαθηματικό διαγωνισμό που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter