Πρώτο βήμα για χαλάρωση των μέτρων στην Αυστρία

Πρώτο βήμα για χαλάρωση των μέτρων στην Αυστρία

Μία πρώτη χαλάρωση των μέτρων της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης _x000D_
για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κρονοϊού στη χώρα, τα οποία _x000D_
ισχύουν εδώ και ένα μήνα, έρχεται από αύριο, Τρίτη, με ένα σταδιακό _x000D_
άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, κάτω, όμως, από αυστηρούς όρους.

Μέχρι τώρα, ανοικτά παρέμεναν καταστήματα τροφίμων (σουπερμάρκετ), φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών-ειδών καθαρισμού, καταστήματα ζωοτροφών, τράπεζες, ταχυδρομεία, επιχειρήσεις καθαρισμού και πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με οδηγία του Αυστριακού υπουργού Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, από αύριο θα λειτουργούν επιπλέον, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους : συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης οικοδομικών υλικών, ξυλείας, σιδήρου, ειδών κήπου και εμπορίας πολυτίμων μετάλλων.

Υπό την προϋπόθεση, ότι η επιφάνεια του χώρου των πελατών δεν υπερβαίνει τα 400 τετραγωνικά μέτρα, θα λειτουργούν επίσης: καταστήματα ρουχισμού, υποδημάτων, οπτικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας, ενώ κλειστά θα εξακολουθήσουν να παραμένουν καταστήματα επίπλων, κουρεία και κομμωτήρια, όπως επίσης ξενοδοχεία και γαστρονομία. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι μεταξύ 7.40 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας να υπολογίζει πως, μόνο στη Βιέννη, ο αριθμός των καταστημάτων που θα ανοίξουν από αύριο, υπερβαίνει τις 4.600.

Σε καταστηματάρχες, οι οποίοι θα επιτρέπουν την είσοδο στα καταστήματά τους συγχρόνως σε πολλούς πελάτες, με αποτέλεσμα να μην τηρείται η μεταξύ τους απόσταση ασφαλείας, που ήδη ισχύει και ανέρχεται σε ένα μέτρο, θα επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι και 3.600 ευρώ. Επιπλέον, για την είσοδο σε κατάστημα θα ισχύει γενικά η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, ή άλλου “προστατευτικού μέσου κατά της μόλυνσης με σταγονίδια”, όπως το κασκόλ, που υποχρεούται να φέρει μαζί του ο πελάτης, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η δωρεάν διάθεση μασκών, όπως αρχικά συνέβαινε στα σουπερμάρκετ.

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο η χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μετακίνησης και στα ταξί — από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά ηλικίας μέχρι έξι ετών, ενώ η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου ισχύει σε όλες τις στάσεις δημόσιων μέσων μετακίνησης και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter