«Πρώτο κουδούνι» σήμερα στα σχολεία με προβλήματα

«Πρώτο κουδούνι» σήμερα στα σχολεία με προβλήματα

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Ωστόσο, με το «καλημέρα» εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις με αποτέλεσμα κάποια σχολεία να μην λειτουργήσουν. 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι πως  κάποια σχολεία της Αττικής δεν γίνεται να λειτουργήσουν, λόγω των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19 Ιουλίου, που ταρακούνησε την πρωτεύουσα.

Μόλις μια ημέρα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστώνεται ότι ορισμένα σχολεία της Αττικής δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, με επίκεντρο στη Μαγούλα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω. 

Παράλληλα, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. 

Χθες, Τρίτη βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν, όπως είχαν προαναγγείλει, καθηγητές και φοιτητέςδιαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης και ζητώντας κάλυψη των κενών στα σχολεία οι μεν και καλύτερες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες οι δε. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών σε πρώτη φάση, αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη η ανάγκη για άμεσο διορισμό προσωπικού στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, τονίζουν ότι, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35%-40%. Ειδικά, όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ, υπάρχουν κενά κυρίως στα λύκεια στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, ζητεί να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170Ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου. Συγκεκριμένα θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου. Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “ Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραβρεθεί στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter