Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο – Προβληματισμός για το πώς νόσησε

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο – Προβληματισμός για το πώς νόσησε

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Μύκονο μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο νησί το βράδυ της Τετάρτης.

Μια 69χρονη γυναίκα είναι το πρώτο κρούσμα σύμφωνα με το cyclades24.gr η οποία είναι και μόνιμη κάτοικος του νησιού. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το πώς κόλλησε η γυναίκα αφού όπως είπε η ίδια δεν δεν έχει ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι κόλλησε τον ιό στο νησί, άγνωστο πως και από ποιον τρόπο. 

Η 69χρονη εμφάνισε συμπτώματα πριν από περίπου δέκα ημέρες, ενώ μετά από οδηγίες ιδιώτη γιατρού του νησιού, απομονώθηκε στο σπίτι της περιμένοντας να βελτιωθεί η υγεία της.

Δυστυχώς, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού παρουσίαζε συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, καθώς η κατάσταση της υγείας της θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και το βράδυ της Τετάρτης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19.

Προκειμένου να τις παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες νοσηλείας, αποφασίσθηκε να διακομισθεί με πτητικό μέσο σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττική.

Οι τοπικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναλαμβάνουν από την Πέμπτη το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών της 69χρονης, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες και να απομονωθούν, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, μιας και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς της νόσου στην κλειστή κοινωνία του νησιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter